«Η μπαταρία της συσκευής είναι χαμηλή. Αντικαταστήστε σύντομα την αριστερή , τη δεξιά ή την μπαταρία της θήκης », αναφέρει η ειδοποίηση . Αυτό αποστέλλεται από την εφαρμογή Locate της Apple. Όπως βλέπουμε, αναφέρεται στο αριστερό και το δεξί AirPods Pro 2, καθώς και στη θήκη φόρτισης. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνει κατανοητό γνωρίζοντας ότι το όνομα των ακουστικών δεν αναγράφεται καθαρά. 

Τα AirPods Pro 2 έχουν βελτιωμένη λειτουργικότητα χάρη στο τσιπ U1 για έρευνα ακριβείας και μεταδίδουν το επίπεδο της μπαταρίας τους ανά πάσα στιγμή. Επομένως, φαίνεται πιθανό ότι η ειδοποίηση σχετίζεται με αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

Η ειδοποίηση μοιάζει με αυτήν που χρησιμοποιείται για το AirTag όταν η μπαταρία του CR2032 έχει σχεδόν εξαντληθεί και χρειάζεται αντικατάσταση. Φαίνεται ότι το σύστημα μπερδεύει τα δύο προϊόντα. Μια θεωρία προτείνει ότι η Apple χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος του υλικολογισμικού AirTag για τη θήκη φόρτισης των ακουστικών, προκαλώντας πανομοιότυπες ειδοποιήσεις ακόμη και όταν δεν έχουν νόημα.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει δημόσια αυτό το σφάλμα. Ωστόσο, μπορούμε να φανταστούμε ότι θα διορθωθεί με μια ενημέρωση λογισμικού.