Ένα σφάλμα προκαλεί τη διακοπή του ήχου μετά από περίπου 90 δευτερόλεπτα αναπαραγωγής. Μόλις σταματήσει ο ήχος, το AirPods Pro 2 παραμένει συνδεδεμένο, αλλά δεν κάνει τίποτα. Για να λειτουργήσουν ξανά, πρέπει να αποσυνδέσετε και να συνδέσετε ξανά τα ακουστικά, τα οποία θα λειτουργήσουν για άλλα 90 δευτερόλεπτα πριν μπουν ξανά σε παύση.

Αρκετοί χρήστες έχουν παραπονεθεί στο Reddit και αλλού για αυτό το ζήτημα. Το θετικό είναι ότι υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε (σχεδόν) την κανονική χρήση. Όπως έχουν ανακαλύψει ορισμένοι, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή στο smartphone σας (μεταβαίνοντας στην ενότητα «Σχετικά με το τηλέφωνο» στις ρυθμίσεις) και να πατήσετε «Αριθμός κατασκευής» αρκετές φορές. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις Επιλογές προγραμματιστή. Εδώ, πρέπει να απενεργοποιήσουμε την εκφόρτωση υλικού του Bluetooth A2DP. Αυτό το patch επιτρέπει τη συνεχή ακρόαση. Δυστυχώς, αυτό μειώνει επίσης την ποιότητα του ήχου.

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα και ειναι ότι μπορεί το πρόβλημα να διορθωθεί επίσημα από την Apple ή από την Google σε επίπεδο Android; Εάν πρόκειται για πρόβλημα με το AirPods Pro 2, οι χρήστες με Pixel θα έχουν πρόβλημα επειδή η ενημέρωση των AirPods απαιτεί ένα προϊόν Apple. Εάν πρόκειται για πρόβλημα που σχετίζεται με τα Pixel, τότε μια απλή ενημέρωση από την Google μπορεί να είναι αρκετή.