Evans Hankey (αριστερά) και Alan Dye (δεξιά)
Η Apple μας ανακοινώνει την επικείμενη αποχώρηση της Evans Hankey, η οποία διαδέχθηκε τον Jony Ive το 2019 ως επικεφαλής του σχεδιασμού της εταιρείας. Θα αποχωρήσει από την εταιρεία το 2023 και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το όνομα του διαδόχου του.

«Η ομάδα σχεδιασμού της Apple συγκεντρώνει δημιουργικά από όλο τον κόσμο και από πολλούς κλάδους για να ονειρευτεί προϊόντα που είναι αναμφισβήτητα η Apple », είπε ένας εκπρόσωπος στο Bloomberg . «Η ομάδα σχεδιασμού έχει ισχυρούς ηγέτες με εμπειρία δεκαετιών. Η Έβανς σχεδιάζει να παραμείνει μέχρι τη διάρκεια της μετάβασης και θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για την ηγεσία και τη συνεισφορά του». Θα μείνει στην Apple για άλλους έξι μήνες.

Από την πλευρά του, ο Alan Dye –ο οποίος επίσης προήχθη το 2019 μετά την αποχώρηση του Jony Ive– παραμένει στην Apple. Θέλει να είναι ο κύριος σχεδιαστής για όλο το λογισμικό, όπου ο Evans Hankey ασχολείται κυρίως με το σχεδιασμό διαφορετικών προϊόντων, όπως το iPhone, το Mac ή το iPad.

Ποιος ο λόγος της αποχώρησης της Έβανς Χάνκι; Ούτε η Apple ούτε ο ενδιαφερόμενος εντολέας κοινοποιούν αυτές τις πληροφορίες. Επίσης δεν διευκρινίζεται τι θα κάνει η επίσημος μετά την Apple.