Οι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη χρήση ή την επαναφορά του Face ID με ένα iPhone με υποψήφια έκδοση iOS 15.7.1. «Το Face ID δεν είναι διαθέσιμο. Δοκιμάστε να ρυθμίσετε το Face ID αργότερα», λέει το μήνυμα σφάλματος. Επομένως, πρέπει να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με τον κωδικό που πρέπει να εισάγετε χειροκίνητα, και αυτό κάθε φορά, αντί να περνάτε από την αναγνώριση προσώπου. 

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις ένα τέτοιο σφάλμα με μια υποψήφια απελευθέρωση. Αυτές οι εκδόσεις διανέμονται σε προγραμματιστές και δοκιμαστές και στη συνέχεια στο ευρύ κοινό. Κανονικά, η έκδοση που προσφέρεται ως τελική ενημέρωση αντιστοιχεί στην υποψήφια έκδοση που προσφέρθηκε νωρίτερα σε προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές. Μερικές φορές βγαίνει μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση, αλλά αυτό είναι για να διορθώσει ένα μικρό πρόβλημα. Εδώ όμως, μιλάμε για μια αναγνώριση προσώπου εκτός λειτουργίας.

Το iOS 15.7.1 ενδέχεται να κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που θα κυκλοφορήσει το iOS 16.1 . Εάν ναι, ελπίζουμε ότι το σφάλμα με το Face ID θα έχει διορθωθεί.