Η ενημέρωση στο iOS 16.1 θα φέρει αρκετές νέες δυνατότητες. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει η κοινόχρηστη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud . Αυτό επιτρέπει μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη φωτογραφιών για εύκολη κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο με έως και πέντε άλλα άτομα. Οι κανόνες ρύθμισης σάς επιτρέπουν να προσθέτετε εύκολα παλιές φωτογραφίες με βάση την ημερομηνία έναρξης που έχετε επιλέξει ή τα άτομα στις φωτογραφίες όταν ρυθμίζετε ή συμμετέχετε σε μια βιβλιοθήκη φωτογραφιών.

Θα βρούμε επίσης τις ζωντανές δραστηριότητες τρίτων εφαρμογών, είτε στο επίπεδο του Dynamic Island στο iPhone 14 Pro και στην κλειδωμένη οθόνη για τα άλλα μοντέλα. Αυτό θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (αθλητική συνάντηση, παράδοση γεύματος, κ.λπ.).

Το iOS 16.1 θα είναι επίσης μια ευκαιρία να έχετε το Apple Fitness+ στο iPhone χωρίς απαραίτητα να έχετε Apple Watch , υποστήριξη για το πρότυπο Matter (που αφορά το συνδεδεμένο σπίτι), προσαρμογή του μετρητή μπαταρίας και πολλά άλλα.

Ραντεβού στις 24 Οκτωβρίου για λήψη της τελικής έκδοσης του iOS 16.1 στο iPhone και του iPadOS 16.1 στο iPad. Λογικά, θα πρέπει να είναι διαθέσιμο γύρω στις 8 μ.μ. .