Επί του παρόντος, υπάρχουν διαφημίσεις με χορηγούμενες αναζητήσεις. Από τις 25 Οκτωβρίου, η Apple θα εμφανίζει διαφημίσεις στην ενότητα Σήμερα, την αρχική σελίδα του App Store. Θα υπάρχουν επίσης μερικές στα φύλλα εφαρμογής, στην ενότητα «Μπορεί επίσης να σας αρέσει». Θα εμφανιστεί μια ετικέτα "Διαφήμιση" που θα υποδεικνύει στον χρήστη ότι πρόκειται για διαφήμιση.

"Με μια διαφήμιση στην καρτέλα Σήμερα, η εφαρμογή σας μπορεί να εμφανίζεται ευδιάκριτα στην πρώτη σελίδα του App Store, καθιστώντας την ένα από τα πρώτα κομμάτια περιεχομένου που βλέπουν οι χρήστες όταν ξεκινούν την επίσκεψή τους στο App Store" , μπορούμε να διαβάσουμε σε μια σελίδα του ιστότοπου της Apple. 

Η Apple είχε ήδη αναφέρει την άφιξη αυτών των νέων διαφημίσεων στο App Store. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία έστειλε email στους προγραμματιστές ειδοποιώντας τους για την κυκλοφορία την Τρίτη.

Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες διαφημίσεις στο μέλλον; Η απάντηση είναι δυστυχώς ναι. Αυτό το καλοκαίρι, ο Mark Gurman του Bloomberg αποκάλυψε ότι η Apple θα εμφανίζει διαφημίσεις στην εφαρμογή Χάρτες ήδη από το 2023 . Θα μπορούσαν επίσης να έρθουν σε Apple TV+, Podcast και άλλες εφαρμογές .