Η Apple φέρεται να εργάζεται σε μια ολοκαίνουργια έκδοση του iMessage, με νέα αρχική σελίδα, δωμάτια συνομιλίας, βίντεο κλιπ και πολλά άλλα. Η εφαρμογή θα προσφέρει επίσης νέες δυνατότητες συνομιλίας επαυξημένης πραγματικότητας και θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος μαζί με τα ακουστικά της Apple. Σύμφωνα με φήμες, το εν λόγω σχέδιο θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2023 , αλλά είναι πιθανό η εμπορευματοποίηση να γίνει λίγους μήνες αργότερα.

Το iOS 16 έφερε μια σειρά από νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Messages, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας ή διαγραφής ενός πρόσφατα σταλμένου μηνύματος, επισήμανσης συνομιλιών ως μη αναγνωσμένων και προσκλήσεων συνεργασίας και ενημερώσεων δραστηριότητας. Το iOS 17 θα προχωρούσε ακόμη περισσότερο με άλλες νέες δυνατότητες.

Η σύνδεση με την επαυξημένη πραγματικότητα είναι σε κάθε περίπτωση εύλογη. Οι διαρροές αποκάλυψαν ότι τα ακουστικά της Apple θα επικεντρωθούν στο gaming, την κατανάλωση πολυμέσων και την επικοινωνία. Και ποιος λέει επικοινωνία λέει το iMessage (μεταξύ άλλων).

Έχουμε ακόμη χρόνο πριν ανακαλύψουμε το iOS 17. Εάν η Apple δεν αλλάξει τις συνήθειές της, η παρουσίαση του νέου λειτουργικού συστήματος για κινητά θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2023 κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC.