Ο Luca Todesco μας παρουσιάζει το jailbreak στο iOS 16.1 beta στο συνέδριο ασφαλείας Hexacon

0


Μιλώντας στο συνέδριο ασφαλείας Hexacon στο Παρίσι της Γαλλίας την Παρασκευή σήμερα, ο χάκερ και ερευνητής ασφάλειας
Luca Todesco συζήτησε τις τελευταίες τάσεις ασφάλειας του λογισμικού για κινητά της Apple και έδειξε ένα jailbreak στο iOS 16.1 beta!

Ο Todesco, γνωστός όχι μόνο για τη δουλειά του στο checkra1n jailbreak, αλλά και για τις προσπάθειές του σε έργα όπως το PongoOS και το Yalu jailbreak για ορισμένες συσκευές που εκτελούν το iOS 10 και είναι σε γενικές γραμμές μια σημαντική προσωπικότητα στην κοινότητα του jailbreak. 

Ο Shahar Tal, ο αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης για το Cellebrite, μοιράστηκε τη συμβολοσειρά του Tweet με εικόνες του Todesco στη σκηνή και μερικές από τις συναρπαστικές του διαφάνειες Keynote, μερικές από τις οποίες απεικονίζονται τα επιτεύγματα.

«Η Apple έχει κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα για εμάς», σημείωσε ο Todesco σε μια διαφάνεια, ευθυγραμμίζοντας τη γνώμη του με εκείνη άλλων χάκερ στη σημερινή κοινότητα jailbreak σχετικά με τις συνεχείς προσπάθειες της Apple να εμποδίσει το jailbreaking όχι μόνο με νεότερο λογισμικό, αλλά και με πιο προηγμένο υλικό.

Ο Todesco επεσήμανε επίσης πράγματα όπως το νέο Lockdown Mode του iOS και τους ενισχυμένους μηχανισμούς ασφαλείας για να υποστηρίξει ότι η Apple φαίνεται τελικά να παίρνει πιο σοβαρά την ασφάλεια των χρηστών από το jailbreaking.

Σημειωτέον, παρόμοιες επικρίσεις για την Apple έγιναν από τον 08Tc3wBB στην αποκλειστική συνέντευξη μαζί του πριν από σχεδόν ένα χρόνο, οπότε φαίνεται ότι η Apple μπορεί επιτέλους να ακούει τους ερευνητές ασφαλείας που αγωνίζονται για αυξημένη ασφάλεια των προσωπικών μας συσκευών.

Ο Todesco υπογράμμισε επίσης ότι είναι κακή στιγμή να είσαι εισβολέας του iOS λόγω του πόσο σκληρή έχει κάνει η Apple και πώς ο γρήγορος ρυθμός βελτίωσης της Apple καθιστά όλο και πιο δύσκολο για τους χάκερ να παρακάμψουν τους μηχανισμούς ασφαλείας της εταιρείας.

Ο Todesco σημείωσε επίσης ότι είναι μια δύσκολη στιγμή για οποιονδήποτε νέο να εισέλθει στον ερευνητικό χώρο ασφάλειας iOS, καθώς υπάρχει τόσο μικρή διαθέσιμη δημόσια γνώση που η περισσότερη έρευνα εξαρτάται είτε από την εμπειρία είτε από την πρόσβαση σε ιδιωτικές γνώσεις που η Apple θα κρατούσε αυστηρά. Επιπλέον, η δημόσια γνώση στον χώρο της έρευνας ασφάλειας λέγεται ότι είναι από ένα έως δύο χρόνια πίσω από τους τρέχοντες μετριασμούς ασφαλείας που χρησιμοποιεί η Apple, επομένως για όποιον ξεκινά σήμερα, θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή πρόκληση.

Ενώ ο Todesco έδωσε αρχικά έναν ζοφερό τόνο στους jailbreakers ισχυριζόμενος ότι η Apple κέρδιζε τον αγώνα, αυτός ο τόνος αντικαταστάθηκε γρήγορα από το demo του jailbreak στο τελευταίο υλικολογισμικό της Apple, μια έκδοση iOS 16.1 beta:

Ο Luca Todesco παρουσιάζει ένα jailbreak στο iOS 16.1 beta.
| Εικόνα: Shahar Tal, Luca Todesco στο συνέδριο ασφαλείας Hexacon

Το proof-of-concept jailbreak από τοTν odesco έρχεται περίπου μια εβδομάδα αφότου ο Linus Henze παρουσίασε το Fugu15 jailbreak στο iOS 15.4.1 .

Όπως φαίνεται, η Apple μπορεί να το κάνει πολύ πιο δύσκολο να μπει στο iOS και το iPadOS, αλλά η εταιρεία σαφώς δεν λογάριασε έναν έμπειρο χάκερ που γνωρίζει τα πράγματά τους.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !