Η Apple προσφέρει σήμερα ένα νέο υλικολογισμικό για τον φορτιστή MagSafe, με αριθμό 10M1821. Συγκριτικά, το προηγούμενο υλικολογισμικό είχε την αναφορά 10M229. Αν κοιτάξετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις, τότε θα δείτε την έκδοση 255.0.0.0 (από 247.0.0.0 προηγουμένως).

Καθώς οι ενημερώσεις υλικολογισμικού κυκλοφορούν αθόρυβα, η Apple δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που έχουν. Δεν γνωρίζουμε ποιες νέες δυνατότητες ή επιδιορθώσεις μπορεί να συμπεριληφθούν στο νέο λογισμικό. Ωστόσο, δεδομένης της πρόσφατης κυκλοφορίας του iPhone 14 και του AirPods Pro 2 , το υλικολογισμικό ενδέχεται να διαθέτει βελτιστοποιήσεις για αυτές τις συσκευές.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος ενημέρωσης του υλικολογισμικού του φορτιστή MagSafe, εκτός από το ότι πρέπει να συνδεθεί στην πρίζα και να υπάρχει μια συσκευή Apple σε αυτόν. Η λειτουργία πραγματοποιείται αυτόματα στο παρασκήνιο, χωρίς να έχει προειδοποιηθεί ο χρήστης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο φορτιστής MagSafe κοστίζει 27€ και προσφέρει ασύρματη φόρτιση για iPhone και AirPods. Παραμένει συμβατό με τη φόρτιση Qi. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θα κάνατε με έναν φορτιστή με πιστοποίηση Qi για να φορτίσετε ασύρματα τα μοντέλα iPhone 8 (ή νεότερο) και AirPods με θήκη ασύρματης φόρτισης. Μόνο για τα iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 και iPhone 12 Pro προσφέρουν αυτόν τον μηχανισμό μαγνητικής ευθυγράμμισης.