Όπως σημειώθηκε από το iCreate και τους χρήστες στο Reddit , η αποστολή περιεχομένου από ένα iPhone με iOS 16 σε Apple TV 2ης ή 3ης γενιάς μέσω AirPlay δεν είναι πλέον δυνατή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα βίντεο που προστατεύονται με DRM, δηλαδή τις ασφάλειες που υπάρχουν για να εμποδίζουν τους χρήστες να ανακτήσουν το περιεχόμενο. Μπορούν να βρεθούν παντού, ειδικά σε υπηρεσίες ροής όπως Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ και πολλές άλλες.

Μέχρι τώρα, ήταν δυνατό να κυκλοφορήσετε μια ταινία ή μια σειρά στο iPhone σας και στη συνέχεια να την στείλετε στο Apple TV μέσω AirPlay για να δείτε το περιεχόμενο στην τηλεόρασή σας. Από το iOS 16, οι χρήστες δικαιούνται ένα μήνυμα σφάλματος: «Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση αυτού του περιεχομένου. Προσπαθήστε ξανά αργότερα". Προσπαθώντας ξανά αργότερα δεν αλλάζει τίποτα. Το iCreate σημειώνει ότι το AirPlay κανονικά με iPhone με iOS 15.7.

Αρκετοί προγραμματιστές έχουν διακόψει τις εφαρμογές τους σε παλαιότερες τηλεοράσεις Apple, συμπεριλαμβανομένων των YouTube και Crunchyroll . Αυτές οι πλατφόρμες είχαν προσκαλέσει τους χρήστες να περάσουν από το AirPlay για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο. Δεν μπορούν πλέον να το κάνουν αυτό από το iOS 16.

Μένει να δούμε τώρα αν η Apple θα προσφέρει μια διορθωτική ενημέρωση για να διορθώσει την κατάσταση ή αν είναι ένας τρόπος να θάψουμε (σχεδόν) οριστικά τις Apple TV 2ης και 3ης γενιάς.