Δυσκολίες για το iPhone 14 Plus 

Οι πωλήσεις των iPhone 14 και iPhone 14 Plus επισκιάζονται δραστικά από μια «ενθουσιώδη» ανταπόκριση στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Παρά τις διαφορές στις πωλήσεις μεταξύ του iPhone Pro και του μη Pro φέτος, οι συνολικές αποστολές των διαφόρων iPhone 14s πιθανότατα θα είναι περίπου ίδιες με τη σειρά iPhone 13 το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Φυσικά, το σενάριο θα μπορούσε να εξελιχθεί όχι απαραίτητα όπως είχε προβλέψει η Apple. Εάν οι πωλήσεις των iPhone 14 και iPhone 14 Plus παραμείνουν μέσες βραχυπρόθεσμα, η Apple θα μπορούσε να μειώσει τις παραγγελίες εξαρτημάτων το δεύτερο εξάμηνο του Οκτωβρίου. Εάν η Apple έχει μειώσει τις παραγγελίες πιο επιθετικά από το αναμενόμενο, οι συνολικές αποστολές όλων των iPhone 14 μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσαν ακόμη και να μειωθούν σε σύγκριση με το iPhone 13 την ίδια περίοδο πέρυσι. Η έρευνα δείχνει ότι η Apple περίμενε να κατασκευάσει περίπου 90 εκατομμύρια νέα iPhone στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, αλλά αυτό θα μπορούσε να μειωθεί στα 80 εκατομμύρια μονάδες δεδομένης της κατάστασης.

Πρόσφατα, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo σημείωσε ότι υπήρχε ένα χάσμα μεταξύ του iPhone 14 και του iPhone 14 Pro, με σημαντικά πιο ευνοϊκές πωλήσεις για τη σειρά Pro. Σημείωσε μάλιστα ότι η ζήτηση κατά τη στιγμή των προπαραγγελιών ήταν χαμηλότερη από αυτή για το iPhone SE 3 και το iPhone 13 mini. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η ιστορία ώθησε την Apple να αυξήσει την παραγωγή των μοντέλων Pro .

Από την πλευρά του, ο αναλυτής Ross Young ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για οθόνες για το iPhone 14 είναι μειωμένες κατά 38% σε σύγκριση με το iPhone 13 την ίδια περίοδο πέρυσι.