Αυτή την εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για έναν γενικό φορτιστή στην Ευρώπη και αυτός θα είναι USB-C. Αυτό θα αναγκάσει όλους τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν μόνο αυτόν τον σύνδεσμο σε smartphone, tablet, φορητές κονσόλες, κάμερες και πολλά άλλα μέχρι το φθινόπωρο του 2024. Αποδεικνύεται ότι η Apple θα είναι μπροστά απο τις προθεσμίες αφού το iPhone 15 του 2023 θα επωφεληθεί από αυτό.

Ταυτόχρονα, η Apple θα προσφέρει ένα νέο iPhone SE τον Μάρτιο του 2024. Αλλά για μια φορά ακομη, αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να διατηρήσει τη θύρα Lightning αντί να μεταβεί σε USB-C. Η Apple θα μπορούσε τεχνικά να το κάνει γνωρίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός νόμος θα τεθεί σε ισχύ μόνο στα τέλη του 2024. Και κάθε προϊόν που κυκλοφορεί πριν από τη νομοθεσία μπορεί να πωληθεί με άλλη θύρα εκτός από το USB-C. Από την άλλη, το iPhone SE που θα διαδεχθεί το μοντέλο του 2024 θα έχει απαραίτητα θύρα USB-C.

Ο Gurman εξηγεί επίσης ότι η Apple θα προσφέρει τη θύρα USB-C στη θήκη φόρτισης των AirPods, καθώς και σε αξεσουάρ Mac, όπως το Magic Mouse, το Magic Keyboard και το Magic Trackpad. Προφανώς θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το επόμενο έτος για να ανακαλύψουμε αυτές τις εκδόσεις, μαζί με νέους Mac, όπως το iMac και το Mac Pro.

Ο δημοσιογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εποχή του USB-C στα προϊόντα της Apple θα πρέπει να είναι μικρότερη από εκείνη της υποδοχής 30 ακίδων ή της θύρας Lightning (11 χρόνια). Ο στόχος της Apple είναι να στραφεί πλήρως στην ασύρματη φόρτιση και αυτό θα είναι πραγματικότητα σε λίγα χρόνια, όχι σε μια δεκαετία, λέει ο Gurman.