Την 1η Νοεμβρίου 2022, η Apple θα θεωρήσει το iPhone 5c προϊόν που έχει καταργηθεί σύμφωνα με ένα σημείωμα που διανέμεται από την Apple και υποκλαπεί από την
MacRumors . Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το smartphone έχει την κατάσταση του παλιού προϊόντος από τον Οκτώβριο του 2020 .

Η κατάσταση προϊόντος παλαιού τύπου σημαίνει ότι η Apple και τα εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευής μπορούν να προσφέρουν μόνο ορισμένες επισκευές για το προϊόν, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Με την κατάσταση απαρχαιωμένου προϊόντος την 1η Νοεμβρίου 2022, το iPhone 5c δεν θα έχει πλέον καμία επισκευή. Για την Apple, τα παλαιού τύπου προϊόντα περιλαμβάνουν εκείνα που δεν έχουν κατασκευαστεί για περισσότερα από πέντε χρόνια (όχι περισσότερα από επτά χρόνια το πολύ). Στα απαρχαιωμένα προϊόντα περιλαμβάνονται εκείνα που δεν έχουν κατασκευαστεί για περισσότερα από επτά χρόνια.

Η Apple ανακοίνωσε το iPhone 5c τον Σεπτέμβριο του 2013, μαζί με το iPhone 5s. Ενώ το τελευταίο ήταν ένα νεότερο μοντέλο με καλύτερο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων με το Touch ID που έκανε το ντεμπούτο του, το iPhone 5c ήταν ουσιαστικά το ισοδύναμο ενός iPhone 5 (κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα). Αυτό το μοντέλο ήταν επίσης φθηνότερο στην αγορά, σε σύγκριση με τη συνήθη τιμή των νέων iPhone όταν κυκλοφόρησαν. Αυτό εξηγήθηκε από το πλαστικό και το γεγονός ότι ο επεξεργαστής ήταν πανομοιότυπος με το iPhone 5.

Εκτός από το iPhone 5c, υπάρχει το iPad mini 3ης γενιάς στην παραλλαγή του Wi-Fi και 4G, το οποίο θα καταστεί επίσης απαρχαιωμένο την 1η Νοεμβρίου.