Πως να παραποιήσετε τις γεωγραφικές ετικέτες φωτογραφιών στο iPhone σας για να διατηρήσετε μυστικές τις πραγματικές τοποθεσίες

0

Χωρίς να το καταλάβετε, μπορεί να δίνετε τις συντεταγμένες του GPS του σπιτιού σας του χώρου εργασίας, του σχολείου σας και άλλων σημαντικών ή μυστικών τοποθεσιών. Αν δεν έχετε αποκλείσει τη λειτουργία στο iPhone σας, τα δεδομένα τοποθεσίας αποθηκεύονται σχεδόν σε κάθε φωτογραφία και βίντεο που τραβάτε και όποιος μοιράζεστε το περιεχόμενο μπορεί να ανακαλύψει πού βρίσκεστε ή που ήσασταν. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τις πληροφορίες.

Όταν ανοίξατε την εφαρμογή Κάμερα για πρώτη φορά, σας ρώτησε αν συμφωνείτε να χρησιμοποιείτε την τοποθεσία σας όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή και πιθανότατα εγκρίνατε το αίτημα. Η προσθήκη ετικετών στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας με δεδομένα τοποθεσίας σάς βοηθά να οργανώνετε και να παρακολουθείτε σημαντικές στιγμές στη ζωή σας και βοηθά την εφαρμογή Φωτογραφίες να δημιουργήσει βίντεο μνήμης για εσάς, για να αναφέρουμε μόνο μερικά  τα αποοφέλη.

Ωστόσο, μπορεί να μην θυμάστε ότι τα μεταδεδομένα κάθε εικόνας αποθηκεύουν την ακριβή ή κατά προσέγγιση τοποθεσία όπου τραβήχτηκε ή ότι όποιος μοιράζεστε την εικόνα μπορεί εύκολα να αναζητήσει αυτές τις πληροφορίες. Θα μπορούσατε ακόμη και να μοιράζεστε τις συντεταγμένες GPS με χάκερ και ολόκληρο τον κόσμο, εάν ανεβάζετε περιεχόμενο σε υπηρεσίες όπως το DeviantArt , το Flickr , το Google Photos και το Unsplash .

Χωρίς τις Υπηρεσίες τοποθεσίας απενεργοποιημένες για εφαρμογές με κάμερας, το iPhone σας δεν χρησιμοποιεί μόνο δίκτυα GPS για να βρει τις συντεταγμένες σας — χρησιμοποιεί επίσης συνδέσεις Bluetooth, τοπικά δίκτυα Wi-Fi και το κυψελοειδές δίκτυό σας. Έτσι, ακόμα κι αν δεν έχετε κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi, τα δεδομένα τοποθεσίας θα μπορούσαν να εξακολουθούν να είναι αόρατα σφραγισμένα στις εικόνες σας.

Επιλογή 1 Απενεργοποίηση της προσθήκης γεωγραφικών ετικετών συνολικά

Εάν δεν θέλετε ποτέ το iPhone σας να προσθέτει ετικέτες σε φωτογραφίες και βίντεο με γεωγραφικές πληροφορίες, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για κάμερα και οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές κάμερας χρησιμοποιείτε. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Απόρρητο (iOS 15) ή Απόρρητο και ασφάλεια (iOS 16) -> Υπηρεσίες τοποθεσίας και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Κάμερα" ή άλλη εφαρμογή από τη λίστα. 

Από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, μπορείτε:

  • Απενεργοποιήστε την "Ακριβής τοποθεσία" για να γενικεύσετε τα καταγεγραμμένα δεδομένα τοποθεσίας.
  • Αλλάξτε το "While Using the App" σε "Never" για να απενεργοποιήσετε την περίοδο πρόσβασης τοποθεσίας.
  • Αλλάξτε την επιλογή "Κατά τη χρήση της εφαρμογής" σε "Ρωτήστε την επόμενη φορά ή όταν μοιράζομαι". Όταν ανοίγετε μια νέα περίοδο λειτουργίας στην εφαρμογή κάμερας, θα σας ζητήσει πρόσβαση στην τοποθεσία. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Ακριβή Τοποθεσία και να επιλέξετε "Να μην επιτρέπεται" (για να μην της επιτρέψετε ποτέ να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας) ή "Να επιτρέπεται μία φορά" (για να κάνει την ίδια ερώτηση με κάθε νέα συνεδρία).

Επιλογή 2 Διαγραφή γεωγραφικών ετικετών κατά την κοινή χρήση

Από το iOS 13 , μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα την τοποθεσία από οποιαδήποτε εικόνα ή βίντεο που μοιράζεστε από την εφαρμογή Φωτογραφίες. Μόλις ανοίξετε το φύλλο κοινής χρήσης, πατήστε "Επιλογές" στο επάνω μέρος και απενεργοποιήστε τον διακόπτη "Τοποθεσία" πριν μοιραστείτε το περιεχόμενο με οποιοδήποτε άτομο ή υπηρεσία. Αυτό λειτουργεί ακόμη και όταν μοιράζεστε πολλές φωτογραφίες ή βίντεο με ενσωματωμένες γεωγραφικές ετικέτες. Εάν δεν βλέπετε την εναλλαγή "Τοποθεσία", το περιεχόμενο δεν έχει δεδομένα τοποθεσίας στα μεταδεδομένα Exif.

Επιλογή 3 Διαγραφή γεωγραφικών ετικετών πριν από την κοινή χρήση

Από το iOS 15 , μπορείτε να διαγράψετε τις γεωγραφικές ετικέτες στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από την εφαρμογή Φωτογραφίες, η οποία είναι χρήσιμη αν δεν σκοπεύετε να μοιραστείτε το περιεχόμενο ακόμα, αλλά γνωρίζετε ότι πιθανότατα θα το κάνετε.

Για να διαγράψετε τη γεωγραφική ετικέτα μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο:

  • Ανοίξτε το περιεχόμενο και, στη συνέχεια, σύρετέ το προς τα πάνω ή πατήστε το κουμπί πληροφοριών (i) για να αποκαλύψετε τα μεταδεδομένα του περιεχομένου. Πατήστε "Προσαρμογή" κάτω από τον χάρτη και μετά πατήστε "Χωρίς τοποθεσία".
  • Ανοίξτε το περιεχόμενο, πατήστε το εικονίδιο έλλειψης (•••), επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το μενού γρήγορων ενεργειών και, στη συνέχεια, πατήστε "Χωρίς τοποθεσία". (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 16 και μεταγενέστερες εκδόσεις.)
  • Ανοίξτε το περιεχόμενο στο iOS 15, πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης, επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το φύλλο κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, πατήστε "Χωρίς τοποθεσία". (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 15.) 

Για να διαγράψετε τη γεωγραφική ετικέτα μιας ή περισσότερων φωτογραφιών ή βίντεο:

  • Πατήστε "Επιλογή" από την προβολή πλέγματος, επιλέξτε το περιεχόμενο, πατήστε το εικονίδιο έλλειψης (•••), επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το μενού γρήγορων ενεργειών και, στη συνέχεια, πατήστε "Χωρίς τοποθεσία". (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 16 και μεταγενέστερες εκδόσεις.) 
  • Πατήστε "Επιλογή" από την προβολή πλέγματος, επιλέξτε το περιεχόμενο, πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης, επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το φύλλο κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, πατήστε "Χωρίς τοποθεσία". (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 15.)

Για να επιστρέψετε στην αρχική θέση:

Εάν χρειάζεστε την πραγματική τοποθεσία πίσω , χρησιμοποιήστε την ίδια διαδικασία παραπάνω για μεμονωμένες φωτογραφίες και βίντεο.

  • Ανοίξτε το περιεχόμενο και, στη συνέχεια, σύρετέ το προς τα πάνω ή πατήστε το κουμπί πληροφοριών (i) για να αποκαλύψετε τα μεταδεδομένα του περιεχομένου. Πατήστε "Προσθήκη τοποθεσίας" κάτω από τον χάρτη και μετά πατήστε "Επαναφορά".
  • Ανοίξτε το περιεχόμενο, πατήστε το εικονίδιο έλλειψης (•••), επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το μενού γρήγορων ενεργειών και, στη συνέχεια, πατήστε "Επαναφορά". (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 16 και μεταγενέστερες εκδόσεις.)
  • Ανοίξτε το περιεχόμενο στο iOS 15, πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης, επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το φύλλο κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, πατήστε "Επαναφορά". (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 15.)

Δεν μπορείτε να επαναφέρετε πολλές φωτογραφίες ή βίντεο στην αρχική τοποθεσία ταυτόχρονα, επομένως θα πρέπει να τις κάνετε μεμονωμένα εάν έχετε περισσότερες από μία που πρέπει να αλλάξουν ξανά.

Επιλογή 4 Ψεύτικες γεωγραφικές ετικέτες πριν από την κοινή χρήση

Ενώ η πλήρης κατάργηση των δεδομένων τοποθεσίας κατά την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο είναι γρήγορη και εύκολη, μπορείτε επίσης να το κάνετε να φαίνεται σαν να βρίσκεστε κάπου αλλού. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος αναζητήσει τα μεταδεδομένα του περιεχομένου, θα δει μια ψεύτικη τοποθεσία αντί για την πραγματική. Θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μια καταδίωξη της αγριόχηνας αν επιχειρήσουν να εντοπίσουν το πού βρίσκεστε, τα αγαπημένα σας στέκια ή τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά.

Η αλλαγή της διεύθυνσης για μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στην εφαρμογή Φωτογραφίες είναι σχεδόν η ίδια διαδικασία όπως και η διαγραφή τους, όπως φαίνεται στην Επιλογή 3 παραπάνω, μόνο εσείς επιλέγετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία αντί για "Χωρίς τοποθεσία".

Για να παραποιήσετε τη γεωγραφική ετικέτα μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο:

  • Ανοίξτε το περιεχόμενο και, στη συνέχεια, σύρετέ το προς τα πάνω ή πατήστε το κουμπί πληροφοριών (i) για να αποκαλύψετε τα μεταδεδομένα του περιεχομένου. Πατήστε "Προσαρμογή" κάτω από τον χάρτη και, στη συνέχεια, αναζητήστε και επιλέξτε οποιαδήποτε τοποθεσία θέλετε.
  • Ανοίξτε το περιεχόμενο, πατήστε το εικονίδιο έλλειψης (•••), επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το μενού γρήγορων ενεργειών και, στη συνέχεια, αναζητήστε και επιλέξτε οποιαδήποτε τοποθεσία θέλετε. (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 16 και μεταγενέστερες εκδόσεις.)
  • Ανοίξτε το περιεχόμενο στο iOS 15, πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης, επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το φύλλο κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, αναζητήστε και επιλέξτε οποιαδήποτε τοποθεσία θέλετε. (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 15.)

Για να παραποιήσετε τη γεωγραφική ετικέτα μιας ή περισσότερων φωτογραφιών ή βίντεο:

  • Πατήστε "Επιλογή" από την προβολή πλέγματος, επιλέξτε το περιεχόμενο, πατήστε το εικονίδιο έλλειψης (•••), επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το μενού γρήγορων ενεργειών και, στη συνέχεια, αναζητήστε και επιλέξτε οποιαδήποτε τοποθεσία θέλετε. (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 16 και μεταγενέστερες εκδόσεις.)
  • Πατήστε "Επιλογή" από την προβολή πλέγματος, επιλέξτε το περιεχόμενο, πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης, επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το φύλλο κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, αναζητήστε και επιλέξτε οποιαδήποτε τοποθεσία θέλετε. (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 15.)

Για να επιστρέψετε στην αρχική θέση:

Εάν χρειάζεστε την πραγματική τοποθεσία πίσω , χρησιμοποιήστε την ίδια διαδικασία παραπάνω για μεμονωμένες φωτογραφίες και βίντεο.

  • Ανοίξτε το περιεχόμενο και, στη συνέχεια, σύρετέ το προς τα πάνω ή πατήστε το κουμπί πληροφοριών (i) για να αποκαλύψετε τα μεταδεδομένα του περιεχομένου. Πατήστε "Προσαρμογή" κάτω από τον χάρτη και μετά πατήστε "Επαναφορά".
  • Ανοίξτε το περιεχόμενο, πατήστε το εικονίδιο έλλειψης (•••), επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το μενού γρήγορων ενεργειών και, στη συνέχεια, πατήστε "Επαναφορά". (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 16 και μεταγενέστερες εκδόσεις.)
  • Ανοίξτε το περιεχόμενο στο iOS 15, πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης, επιλέξτε "Προσαρμογή τοποθεσίας" από το φύλλο κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, πατήστε "Επαναφορά". (Αυτό λειτουργεί μόνο σε iOS 15.)

Δεν μπορείτε να επαναφέρετε πολλές φωτογραφίες ή βίντεο στην αρχική τοποθεσία ταυτόχρονα, επομένως θα πρέπει να τις κάνετε μεμονωμένα εάν έχετε περισσότερες από μία που πρέπει να αλλάξουν ξανά.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !