Σύμφωνα με το Axios , η Apple ήθελε η Epic Systems (να μην συγχέεται με την Epic Games, τον δημιουργό του Fornite που βρίσκεται σε σύγκρουση με τον κατασκευαστή iPhone ) να αναπτύξει μια εγγενή εφαρμογή για το macOS. Αλλά η ομάδα αποφάσισε τελικά να προσφέρει μια εφαρμογή «που είναι πιο εύκολη στην εκτέλεση σε συσκευές Apple», χωρίς να είναι γνωστό ποιες ακριβώς είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν.

Η Epic Systems είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με περίπου το ήμισυ των ιατρικών αρχείων του πληθυσμού να είναι αποθηκευμένα σε ένα σύστημα που υποστηρίζεται από το λογισμικό και την τεχνολογία της Epic. Η έλλειψη εφαρμογών Mac, iPhone και iPad που αναπτύχθηκαν από την Epic εμπόδισε την Apple από την περαιτέρω αξιοποίηση των ιατρικών αρχείων.

Αυτή η συνεργασία είναι σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα όταν γνωρίζεις ότι οι δύο ομάδες δεν είχαν πάντα καλές σχέσεις. Η Apple άσκησε πιέσεις για να χαλαρώσει τις απαιτήσεις για κοινή χρήση ιατρικών αρχείων, κάτι που η Epic αντιτάχθηκε σθεναρά. Η ομάδα υποστήριξε ότι οι αλλαγές κανόνων που επικεντρώνονται στη διαλειτουργικότητα θα είναι «υπερβολικά επαχθείς για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μας και θα θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των ασθενών».