Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για το εργαλείο Cheyote jailbreak που αφορά το iOS 15, αφού ο CoolStar ανακοινώνει ότι τελικά δεν θα φτάσει το 2022. Στα τέλη Αυγούστου
ανακοίνωσε άφιξη του εντός τεσσάρων εβδομάδων. Και όπως βλέπουμε, δεν υπάρχει τίποτα.

Ήταν στο Discord που ο CoolStar ανακοίνωσε την προθεσμία για το εργαλείο Cheyote jailbreak. "Μην περιμένετε τίποτα για το 2022. Το μόνο πράγμα που επιβεβαιώνω είναι ότι σκοπεύω να κάνω ένα demo jailbreak για το iOS 15 έως τον Απρίλιο του 2023, αλλά δεν επιβεβαιώνω καμία ημερομηνία κυκλοφορίας." Στη συνέχεια προσθέτει ότι η κυκλοφορία εντός τεσσάρων εβδομάδων που αναφέρθηκε στα τέλη Αυγούστου ήταν δυνατή «αν άφηνα όλα τα άλλα και δούλευα μόνο σε αυτό το έργο», τότε «θα ήταν έτοιμο σε ένα μήνα».

Επομένως, δεν υπάρχει συγκεκριμένη νέα ημερομηνία κυκλοφορίας για το Cheyote. Ομολογουμένως, το CoolStar παραπέμπει στον Απρίλιο του 2023, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι για ένα demo και όχι το πλήρες εργαλείο.

Αυτό προφανώς δεν ήταν αυτό που ήθελαν να ακούσουν πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα του jailbreak, ειδικά με όλα τα πειράγματα που έκανε η ομάδα της Odyssey (συμπεριλαμβανομένου του CoolStar) τους τελευταίους μήνες για το εργαλείο της . Πολλοί έχουν κολλήσει σε iPhone ή iPad με συμβατή έκδοση iOS περιμένοντας αυτήν την κυκλοφορία, για να νιώθουν ότι τους έχουν ξεχάσει.

Υπάρχουν τεχνικά jailbreak για το iOS 15, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων Palera1n και Fugu15, με υποστήριξη έως και iOS 15.4.1. Αλλά αυτά τα εργαλεία προορίζονται για προγραμματιστές και όχι για το ευρύ κοινό.