Ένα αξιοσημείωτο πρόβλημα υπάρχει με το iCloud για τα Windows, με αρκετούς χρήστες να αναφέρουν ότι έχουν φωτογραφίες και βίντεο στη βιβλιοθήκη τους από άτομα που δεν γνωρίζουν.

Αρκετές μαρτυρίες που συλλέγονται από το MacRumors αναφέρουν το iCloud για χρήστες των Windows που είδαν ξαφνικά να εμφανίζονται φωτογραφίες και βίντεο στη βιβλιοθήκη τους. Αυτά τα περιεχόμενα προέρχονται από άλλους χρήστες με τους οποίους δεν έχουν καμία επαφή, πρόσβαση ή με άλλο τρόπο. Αυτό είναι προφανώς ένα πρόβλημα και είναι πάνω απ' όλα μια ανησυχία όσον αφορά τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Υπάρχει επίσης η περίπτωση ατόμων να έχουν κατεστραμμένα βίντεο μόλις συγχρονιστούν με το iCloud για Windows, μετά τη λήψη από iPhone (ειδικά iPhone 13 Pro και iPhone 14 Pro). Τα βίντεο γίνονται μαύρα με τις γραμμές σάρωσης. Τα βίντεο έτσι είναι αδύνατη η παρακολούθηση.

Να τι λέει ένας από τους χρήστες:

Το iCloud για Windows καταστρέφει τα εγγεγραμμένα βίντεο από το iPhone 14 Pro Max με αποτέλεσμα μαύρα βίντεο με γραμμές σάρωσης. Σε σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχουν φωτογραφίες σε βίντεο από άγνωστες πηγές, πιθανώς από λογαριασμούς iCloud άλλων ανθρώπων. Μου έδειξαν οικογενειακές φωτογραφίες άλλων ανθρώπων που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλες τυχαίες φωτογραφίες. Προφανώς, αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και δεν με κάνει πραγματικά να νιώθω ότι χρησιμοποιώ το iCloud με ασφάλεια.

Η Apple δεν έχει αντιδράσει ακόμα σε αυτήν την ιστορία, αλλά είναι σίγουρο ότι η εταιρεία θα πρέπει να το εξετάσει επειδή είναι προβληματικό σε πολλά επίπεδα.

Πρόσφατα, το iCloud για Windows ενημερώθηκε για να έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες iCloud από την εφαρμογή Φωτογραφίες της Microsoft.