«Οι αποστολές οθονών για το iPhone 14 Plus αναμένεται να είναι κοντά στο μηδέν τον Δεκέμβριο, καθώς η ζήτηση για αυτό το μοντέλο παραμένει στάσιμη », δήλωσε ο Ross Young. Επομένως, η Apple δυσκολεύεται να πουλήσει το υπάρχον απόθεμά της και δεν χρειάζεται να παραγγείλει περισσότερα πλακίδια από τους προμηθευτές της.

Ποιο μέλλον για το iPhone 14 Plus; Παρά τις δυσκολίες με τις πωλήσεις και την πρόσφατη διακοπή παραγωγής , η Apple σχεδιάζει να προσφέρει ένα iPhone 15 Plus το 2023. Αλλά το smartphone θα μπορούσε να έχει την ίδια μοίρα με το iPhone mini, δηλαδή να εξαφανιστεί από τη σειρά, αν δεν υπάρξει επιτυχία. .

Εν τω μεταξύ, ο αναλυτής λέει ότι τα πλήρη iPhone 14s τα πηγαίνουν καλύτερα από τα iPhone 13s του περασμένου έτους, με την παραγγελία οθόνης να αυξάνεται κατά 10% αυτή τη φορά. Επίσης, τα iPhone 14 Pro και Pro Max συνεχίζουν να είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γκάμας, κάτι που φυσικά επηρεάζει τη μέση τιμή πώλησης. Ο Ross Young λέει ότι η μέση τιμή πώλησης είναι αυξημένη κατά 10%.

Όσον αφορά τη διανομή μοντέλων υψηλής τεχνολογίας, τα iPhone 14 Pro και Pro Max αντιπροσωπεύουν το 64% των πωλήσεων για ολόκληρη τη σειρά. Συγκριτικά, το μερίδιο ήταν 51% για τα iPhone 13 Pro και Pro Max. Πρέπει να πούμε ότι το iPhone 14 Pro προσφέρει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, όπως το Dynamic Island, όπου τα μοντέλα που δεν είναι Pro είναι γενικά μια απογοήτευση σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Αυτό επομένως ωθεί να στραφούμε στα μοντέλα Pro σε περίπτωση αναβάθμισης.