Η λειτουργία δορυφορικής κλήσης έκτακτης ανάγκης με το iPhone 14 είναι ήδη διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και ενδέχεται να έρθει στην Ευρώπη στις 13 Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον αυτό φημολογείται.

Το MacRumors διαβεβαιώνει ότι η κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου, την επόμενη Τρίτη. Είναι όμως πιθανό να επηρεαστουν και άλλες χώρες αυτή την ημερομηνία. Πράγματι, η Apple έχει ήδη πει ότι οι δορυφορικές κλήσεις έκτακτης ανάγκης iPhone 14 θα είναι διαθέσιμες τον Δεκέμβριο στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς ωστόσο να έχει κοινοποιήσει μια συγκεκριμένη ημέρα. Θα μπορούσε επομένως να γίνει κοινή άφιξη στις 13 Δεκεμβρίου, αντί να υπάρχει διαθεσιμότητα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή η ημερομηνία της 13ης Δεκεμβρίου θα πρέπει λογικά να είναι η ημέρα κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης του iOS 16.2. Η Apple έχει προσφέρει αρκετές beta τις τελευταίες εβδομάδες και χθες υπήρχε μια υποψήφια έκδοση για προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές. Μια υποψήφια έκδοση αντιπροσωπεύει την τελική φάση δοκιμής πριν από την τελική έκδοση για όλους.

Όπως εξήγησε ήδη η Apple, οι δορυφόροι είναι κινούμενοι στόχοι με χαμηλό εύρος ζώνης. Μερικές φορές χρειάζονται αρκετά λεπτά για να στείλουν ένα μήνυμα. Επειδή κάθε δευτερόλεπτο μετράει, το iPhone ξεκινά αξιολογώντας την κατάσταση κάνοντας μερικές ερωτήσεις και μετά σας λέει σε ποια κατεύθυνση να το κατευθύνετε για να δημιουργήσετε μια σύνδεση με έναν δορυφόρο. Μόλις συνδεθεί, το smartphone μεταδίδει τις απαντήσεις σας, την τοποθεσία σας, τον ιατρικό σας φάκελο (αν έχει διαμορφωθεί) και το επίπεδο της μπαταρίας σας στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.