Τον Οκτώβριο, η ΕΕ ενέκρινε το νόμο που απαιτεί την παρουσία της θύρας USB-C σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphone. Η ιδέα είναι να υπάρχει μια και η ίδια θύρα σε διαφορετικές συσκευές, ώστε ο καθένας να μπορεί να τις φορτίζει με ένα καλώδιο και έναν προσαρμογέα, ανεξαρτήτως της μάρκας. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το περιβάλλον.

Η ΕΕ δεν είχε μέχρι στιγμής κοινοποιήσει την ακριβή ημερομηνία για την εφαρμογή του νέου κάτι που τώρα είναι πλέον γνωστό. Δεδομένης της θέσης, η Apple θα μπορούσε θεωρητικά να διατηρήσει τη θύρα Lightning στο iPhone 15 και ακόμη και στο iPhone 16, γνωρίζοντας ότι το τελευταίο θα φτάσει τον Σεπτέμβριο του 2024. Πράγματι, οι φήμες μας λένε ότι η θύρα USB θα φτάσει το 2023 με το iPhone 15.

Ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak, επιβεβαίωσε ότι η Apple δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ωστόσο, δεν είπε πότε η Apple θα μεταβεί σε USB-C και θα εγκαταλείψει το Lightning.

Σημειώστε ότι τα iPhone δεν θα είναι τα μόνα που θα εγκαταλείψουν τη θύρα Lightning υπέρ της θύρας USB-C. Η θήκη των AirPods θα πρέπει να αλλάξει και εκεί, όπως και άλλα αξεσουάρ όπως πληκτρολόγια, ποντίκια και trackpad για Mac.