Το iOS 16 είναι διαθέσιμο στο iPhone για σχεδόν 100 ημέρες τώρα και το μερίδιο εγκατάστασης του πλησιάζει το 70%. Σύμφωνα με στοιχεία του
Mixpanel , το 68,95% των iPhone διαθέτουν ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple.

Κατά την κυκλοφορία, το iOS 16 είχε προσελκύσει περισσότερους χρήστες από το iOS 15 ένα χρόνο νωρίτερα . Μέσα σε 24 ώρες από την κυκλοφορία, η ενημέρωση είχε εγκατασταθεί στο 6,71% των iPhone. 10 ημέρες αργότερα, το μερίδιο εγκατάστασης αυξήθηκε στο 23,72%. Σήμερα είναι στο 68,95%. Υπενθυμίζουμε ότι η Apple κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του iOS 16 για τα iPhone στις 12 Σεπτεμβρίου.

Επομένως, το iOS 16 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 68,95%. Ακολουθεί το iOS 15 με 24,78% και οι προηγούμενες εκδόσεις αθροίζουν έως και 6,27% σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

Μπορούμε να φανταστούμε ότι το μερίδιο αγοράς θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια των εβδομάδων. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Το πρώτο είναι η επερχόμενη άφιξη του iOS 16.2 , με πολλά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά, όπως κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για αντίγραφα ασφαλείας και άλλα στοιχεία στο iCloud , Apple Music Sing , νέα widget οθόνης κλειδώματος, νέες επιλογές για πάντα ενεργή εμφάνιση στο iPhone 14 Pro , κι αλλα. Όλα αυτά θα προσελκύσουν κόσμο.

Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τα Χριστούγεννα, μια περίοδο που πολλοί άνθρωποι θα λάβουν ένα νέο iPhone και θα τρέχει το iOS 16 από προεπιλογή. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς του iOS 16.