Σε μια πρόσφατα ενημερωμένη σελίδα, η Apple ανακοινώνει ότι η ενημέρωση 2.0.24 ( η οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο ) επιτρέπει στην Ακριβή Τοποθεσία να βοηθήσει στον εντοπισμό ενός άγνωστου AirTag που εντοπίστηκε να ταξιδεύει μαζί σας. Εάν το iPhone σας είναι ενεργοποιημένο, μια ειδοποίηση σάς δείχνει όταν ταξιδεύει μαζί σας ένα AirTag διαχωρισμένο από τον κάτοχό του και αναπαράγει έναν ήχο που υποδεικνύει ότι έχει μετακινηθεί.

Αυτή η αλλαγή έρχεται μετά από μια αρχική ανακοίνωση της Apple νωρίτερα φέτος . Ο κατασκευαστής είχε αποφασίσει να περιορίσει την πρακτική όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το αξεσουάρ για να παρακολουθούν άλλα άτομα χωρίς να το γνωρίζουν. Είχαν ανακοινωθεί μερικά μέτρα και τώρα είναι διαθέσιμο αυτό που σχετίζεται με τη λειτουργία Precise Location.

Επίσης, η Apple ανακοινώνει ότι η ενημέρωση 2.0.36 ( διαθέσιμη για μια εβδομάδα ) επιλύει ένα πρόβλημα ενεργοποίησης επιταχυνσιόμετρου σε ορισμένα σενάρια. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα επίμαχα σενάρια.

Δεν υπάρχει σαφής τρόπος ενημέρωσης ενός AirTag. Επομένως, πρέπει να αφήσετε τον ιχνηλάτη αντικειμένων να χειριστεί αυτή τη λειτουργία μόνος του. Για να ελέγξετε την εγκατεστημένη έκδοση, ανοίξτε την εφαρμογή Find My στο iPhone σας, μεταβείτε στην καρτέλα Objects, επιλέξτε AirTag από τη λίστα και, στη συνέχεια, πατήστε το όνομά του. Θα δείτε τις πληροφορίες (καθώς και τον σειριακό αριθμό).