Η Apple έχει αποδώσει και άλλα ανάλογα αφιερώματα στο παρελθόν. Υπήρξαν μερικά για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' , τον Τζον Λιούις , τον Νέλσον Μαντέλα , τον Στιβ Τζομπς και άλλους.

Ο Πελέ πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου σε ηλικία 82 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο για περισσότερο από ένα χρόνο, ανακοίνωσε η οικογένειά του. "Σε αγαπάμε μέχρι το άπειρο, αναπαύσου εν ειρήνη" , έγραψε η κόρη του Kely Nascimento στο Instagram, μια δημοσίευση που απεικονίζεται με μια φωτογραφία των ενωμένων χεριών των μελών της οικογένειάς του που ακουμπούν πάνω σε αυτό του πρώην ποδοσφαιριστή στο νοσοκομείο Albert-Einstein στο Σάο. Paulo, όπου εισήχθη πριν από ένα μήνα. Το νοσοκομείο είπε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων. 

Ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές (1958, 1962 και 1970), ο Πελέ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Edson Arantes do Nascimento, εξελέγη αθλητής του αιώνα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το 1999. Η ανακοίνωση του θανάτου του ήταν Ένα σοκ για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, 11 ημέρες μετά το τέλος του Μουντιάλ στο Κατάρ και μόλις δύο χρόνια μετά από αυτό του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά, αυτός που είχε το παρατσούκλι O Rei (ο βασιλιάς) είχε δημοσιεύσει από το δωμάτιο του νοσοκομείου Albert-Einstein όπου είχε εισαχθεί στις 29 Νοεμβρίου, μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα ενθαρρύνοντας τη Βραζιλία ή συγχαίροντας τον Μέσι για το στέμμα του με την Αργεντινή εναντίον της Γαλλίας.