Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ζωντανοί υπότιτλοι στο iOS

0


Με το iOS 16, η Apple έχει προσθέσει μια λειτουργία "Ζωντανών Υπότιτλων" στα iPhone και iPad. Αυτή η δυνατότητα προσβασιμότητας επιτρέπει στους χρήστες του iOS να μεταγράφουν εκφωνούμενο ήχο που αναπαράγεται στο iPhone τους σε πραγματικό χρόνο.

Η λειτουργία Ζωντανοί υπότιτλοι, όταν είναι ενεργοποιημένη, λαμβάνει προφορικούς διαλόγους που παίζονται στο iPhone σας και τους μετατρέπει σε κείμενο. Στη συνέχεια, αυτό το κείμενο εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του iPhone σας.

Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τη λειτουργία Ζωντανοί υπότιτλοι σε εφαρμογές όπως το FaceTime, το Podcast και άλλα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μεταγραφή ζωντανών συνομιλιών γύρω σας.

Αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για κωφούς και βαρήκοους χρήστες, ωστόσο η λειτουργία Live Captions μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατανόηση του προφορικού ήχου από όλους τους χρήστες, ειδικά όταν βρίσκονται σε θορυβώδη περιβάλλοντα και δεν έχουν πρόσβαση σε ακουστικά.

Λάβετε υπόψη ότι η λειτουργία Ζωντανοί υπότιτλοι είναι σε έκδοση beta. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε iOS 16 ή νεότερη έκδοση. Απαιτεί iPhone 11 ή μεταγενέστερο και επί του παρόντος λειτουργεί μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ενεργοποίηση της δυνατότητας Ζωντανοί υπότιτλοι στο iPhone

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Ζωντανοί υπότιτλοι στο iPhone σας. Με αυτά τα βήματα μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να προσθέσετε την επιλογή Ζωντανοί υπότιτλοι στο μενού Συντόμευση προσβασιμότητας και να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε.

Βήμα 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις -> Προσβασιμότητα και πατήστε Ζωντανοί υπότιτλοι (Beta) .

Βήμα 2. Τώρα ενεργοποιήστε την επιλογή Ζωντανοί υπότιτλοι .

Βήμα 3. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Εμφάνιση για να προσαρμόσετε το κείμενο, το μέγεθος και το χρώμα των λεζάντων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Βήμα 4. Τώρα μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην Προσβασιμότητα .

Βήμα 5. Από την οθόνη Προσβασιμότητα, πατήστε στην επιλογή Συντόμευση προσβασιμότητας .

Βήμα 6. Τώρα πατήστε στην επιλογή Ζωντανοί υπότιτλοι ώστε να εμφανιστεί ένα σημάδι επιλογής ακριβώς δίπλα της.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Ζωντανοί υπότιτλοι στο iPhone

Βήμα 7. Στη συνέχεια, κάντε τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί όποτε θέλετε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τους Ζωντανούς υπότιτλους .

Προσθήκη της δυνατότητας Ζωντανοί υπότιτλοι στη συντόμευση προσβασιμότητας

Όταν οι Ζωντανοί υπότιτλοι είναι ενεργοποιημένοι, θα αρχίσει να ακούει κάθε φορά που το iPhone σας παίζει ήχο και θα εμφανίζει ζωντανούς υπότιτλους στην οθόνη. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους Ζωντανούς υπότιτλους επαναλαμβάνοντας τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Δεν έχετε την επιλογή Ζωντανοί υπότιτλοι στο iPhone; Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι αυτή η δυνατότητα είναι προς το παρόν διαθέσιμη στα Αγγλικά (ΗΠΑ και του Καναδά). Πρέπει επίσης να έχετε ένα iPhone 11 ή μεταγενέστερο για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.



Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !