Η Apple
μας ανακοινώνει ότι οι τιμές των εφαρμογών στο App Store θα αυξηθούν σε λίγες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό θα εφαρμοστεί από τις 13 Φεβρουαρίου. Ο κατασκευαστής εξηγεί ότι αυτή η αλλαγή ισχύει λόγω αλλαγών στους φόρους και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2023, οι τιμές για εφαρμογές και αγορές εντός εφαρμογής (εξαιρουμένων των συνδρομών με αυτόματη ανανέωση) στο App Store θα αυξηθούν στην Κολομβία, την Αίγυπτο, την Ουγγαρία, τη Νιγηρία, τη Νορβηγία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τιμές στο Ουζμπεκιστάν θα μειωθούν αντανακλώντας τη μείωση του συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας από 15% σε 12%. Τα έσοδα προγραμματιστή θα προσαρμοστούν ανάλογα και θα υπολογιστούν με βάση την τιμή χωρίς φόρο.

Η Apple προσθέτει ότι οι τιμές στην Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Σιγκαπούρη και τη Ζιμπάμπουε δεν αλλάζουν, αλλά τα έσοδα θα προσαρμοστούν ελαφρώς λόγω των αλλαγών του ΦΠΑ.

  • Ιρλανδία: μείωση του συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας στις εφημερίδες από 9% σε 0%.
  • Λουξεμβούργο: μείωση του συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας από 17% σε 16%.
  • Σιγκαπούρη: Αύξηση του συντελεστή φόρου αγαθών και υπηρεσιών από 7% σε 8%.
  • Ζιμπάμπουε: Ο συντελεστής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας αυξήθηκε από 14,5% σε 15%.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, τα έσοδα θα αυξηθούν για τοπικούς προγραμματιστές που πωλούν στην Καμπότζη, την Κιργιζία, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, το Τατζικιστάν, την Ταϊλάνδη και το Ουζμπεκιστάν.