Η Apple Classical, μια εφαρμογή της Apple αφιερωμένη στη ροή της κλασικής μουσικής, υποτίθεται ότι θα δει το φως της δημοσιότητας το 2022. Αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη, παρά την αρχική ανακοίνωση.

Τον Αύγουστο του 2021, η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της Primephonic , μιας υπηρεσίας ροής κλασικής μουσικής. Το Primephonic έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2021 και οι χρήστες έλαβαν έξι δωρεάν μήνες από την Apple Music.

Να τι μας είπε η Apple :

Η πλατφόρμα Primephonic δεν προσφέρει πλέον νέες συνδρομές και θα είναι εκτός σύνδεσης από τις 7 Σεπτεμβρίου. Η Apple Music σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια αποκλειστική εφαρμογή κλασικής μουσικής το επόμενο έτος, συνδυάζοντας την κλασική διεπαφή χρήστη Primephonic που αγαπούν οι συνδρομητές με πρόσθετες λειτουργίες. Στο μεταξύ, οι συνδρομητές της Primephonic θα λάβουν μια δωρεάν εξάμηνη συνδρομή στο Apple Music, η οποία θα τους δώσει πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες άλμπουμ κλασικής μουσικής, όλα σε μορφή Lossless και ποιότητα υψηλής ανάλυσης, καθώς και σε εκατοντάδες κλασικές αναφορές σε μορφή Audio Spatial της Apple Music, με νέα άλμπουμ να προστίθενται τακτικά.

Το περίφημο λανσάρισμα του χρόνου δεν έγινε, όπως μπορούμε να δούμε. Μπορούμε λοιπόν πολύ λογικά να φανταστούμε ότι θα είναι το 2023… αν υποθέσουμε ότι το έργο δεν έχει εγκαταλειφθεί.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για την εφαρμογή της για κλασική μουσική από την εξαγορά της Primephonic τον Αύγουστο του 2021. Ακόμη και το όνομα Apple Classical δεν προέρχεται από την Apple, αλλά από διαρροές. Πράγματι, αποσπάσματα κώδικα στην εφαρμογή Apple Music στο Android και στους διακομιστές της Apple αναφέρουν αυτό το όνομα. Αλλά πέρα ​​από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα.

Ποιο είναι το πρόβλημα ? Αντιμετωπίζει πρόβλημα η Apple στη διαχείριση της οργάνωσης της κλασικής μουσικής (το σύστημα δεν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της «παραδοσιακής» μουσικής); Η καθυστέρηση σχετίζεται με τις αποδοχές; Δεν υπάρχει μια απάντηση αυτή τη στιγμή.