Η Apple θα τερματίσει επίσης το Dark Sky API για εφαρμογές καιρού τρίτων στις 31 Μαρτίου. Ο κατασκευαστής έχει κυκλοφορήσει το δικό του API WeatherKit ως αντικατάσταση.

Η Apple απέκτησε το Dark Sky τον Μάρτιο του 2020 και έκτοτε έχει ενσωματώσει πολλές από τις δυνατότητες της απευθείας στην εφαρμογή Καιρός σε iPhone, iPad και Mac (με macOS Ventura). Τον Αύγουστο του 2020 , η Apple διέκοψε το Dark Sky στο Android και η εταιρεία δήλωσε τότε ότι δεν σχεδίαζε να τερματίσει την υποστήριξη για την εφαρμογή iOS.

"Η υποστήριξη για την εφαρμογή Dark Sky θα λήξει την 1η Ιανουαρίου 2023. Η τεχνολογία πρόβλεψης Dark Sky θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή Apple Weather με το iOS 16 αυτό το φθινόπωρο ", έγραφε η περιγραφή της εφαρμογής στο App Store. τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν από τη διαθεσιμότητα iOS 16 σε τελική έκδοση.

Το Dark Sky ήταν μια αρκετά δημοφιλής εφαρμογή, ειδικά στις ΗΠΑ επειδή δεν ήταν διαθέσιμη στο App Store στον υπόλοιπο κόσμο. Το θετικό με την εξαγορά είναι ότι τα χαρακτηριστικά έχουν φτάσει (ή θα φτάσουν) στην εφαρμογή Weather της Apple σε πολλές περιοχές.