Το Fortnite επιστρέφει στο iOS το 2023, σύμφωνα με τον CEO της Epic Games

0


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney,
αναφερθικε για την επιστροφή του Fortnite στο iOS το 2023 , σχεδόν τρία χρόνια μετά την κατάργηση του παιχνιδιού από το App Store για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νομικής μάχης αμφιλεγόμενης και υψηλού προφίλ. Σε ένα tweet για τον εορτασμό του νέου έτους, ο Sweeney δήλωσε: "Την επόμενη χρονιά στο iOS!" ακολουθούμενη από μια εικόνα ενός χαρακτήρα Fortnite που παρακολουθεί πυροτεχνήματα με τον αριθμό 2023.

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να επιτρέψει στα καταστήματα sideloading και εναλλακτικών εφαρμογών με το iOS 17 , προκειμένου να συμμορφωθούν με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) στην Ευρώπη. Βάσει του νόμου και των εφαρμογών του, η Epic Games θα μπορούσε, θεωρητικά, να επαναφέρει το Fortnite στο iOS, αλλά όχι μέσω του App Store.

Το Fortnite αφαιρέθηκε από το App Store τον Αύγουστο του 2020, αφού η Epic Games συμπεριέλαβε μια επιλογή άμεσης πληρωμής εντός παιχνιδιού που παρέκαμψε το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής της Apple, παραβιάζοντας τους κανόνες του App Store. Η Apple τελικά αφαίρεσε το Fortnite από το App Store, ρίχνοντας την ευθύνη καθαρά στην Epic για παραβίαση των κανόνων της.

Η αφαίρεση του Fortnite από το App Store ώθησε την Epic Games να καταθέσει αγωγή εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα που εδρεύει στο Κουπερτίνο.

«Αγωνιζόμαστε για ανοιχτές πλατφόρμες και αλλαγές πολιτικής που ωφελούν όλους τους προγραμματιστές. Και θα είναι ένας κολασμένος αγώνας!» είπε τότε η Sweeney.

Τρία χρόνια αργότερα, τόσο η Epic Games‎ όσο και η Apple προσφεύγουν σε δικαστική απόφαση που λήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία θα απαιτούσε από το τελευταίο να επιτρέψει στους προγραμματιστές να προσθέτουν συνδέσμους εντός εφαρμογής σε εξωτερικούς ιστότοπους , ανοίγοντας το δρόμο για επιλογές πληρωμής. εναλλακτικές που δεν απαιτούν προγραμματιστές για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής.

Η Epic Games λέει ότι ο έλεγχος του iOS και του App Store από την Apple είναι αντιανταγωνιστικός και τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών θα πρέπει να επιτρέπονται στο iPhone. Η εταιρεία με επικεφαλής τον Tim Cook, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι το App Store παραμένει η πιο ασφαλής και αξιόπιστη μέθοδος για τους προγραμματιστές να κατευθύνουν τους χρήστες να εξερευνήσουν εφαρμογές.

Τέλος, ο Sweeney χαρακτήρισε πρόσφατα το ‌App Store‌ μια «κακή υπηρεσία για τους προγραμματιστές».


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !