Η Apple σκοπεύει να προσφέρει τις δικές της οθόνες MicroLED με ένα μελλοντικό Apple Watch, αλλά η ομάδα θα εξακολουθεί να βασίζεται στην LG σύμφωνα με πληροφορίες από τον αναλυτή Ross Young.

Ο Ross Young εξηγεί ότι η LG κατασκευάζει αυτήν τη στιγμή μια μικρή γραμμή παραγωγής για να προμηθεύσει την Apple με οθόνες MicroLED για ένα μοντέλο Apple Watch που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2025. Εκεί θα παρέχει βασικά εξαρτήματα για τις MicroLED και θα συναρμολογεί τις οθόνες από την Apple. Θα ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αναλυτής είπε ότι η Apple θα παρουσιάσει ένα Apple Watch με οθόνη MicroLED την άνοιξη του 2025.

Η σημερινή ανακοίνωση του αναλυτή είναι απάντηση σε ένα πρόσφατο άρθρο του Bloomberg που αναφέρει ότι η Apple θα αλλάξει από OLED σε MicroLED στο Apple Watch δημιουργώντας τις δικές της οθόνες. Αυτό το σενάριο εξακολουθεί να ισχύει, αλλά η Apple θα πρέπει ακόμα να βασιστεί στην LG για να φτάσει εκεί, επειδή ο όμιλος δεν έχει δικά του εργοστάσια παραγωγής. «Η Apple δεν θα κάνει την πλήρη διαδικασία », επισημαίνει ο Young. Όσον αφορά το ρολόι, το πρώτο μοντέλο που θα έχει την οθόνη MicroLED θα ήταν το Apple Watch Ultra.

Η τεχνολογία MicroLED θα φέρει φωτεινότερα, πιο ζωντανά χρώματα και βελτιωμένες γωνίες θέασης. Αυτή θα είναι μια αλλαγή στην τεχνολογία αφού τα υπάρχοντα ρολόγια της μάρκας διαθέτουν οθόνη OLED. Στη συνέχεια θα έρθουν τα iPhone και ενδεχομένως άλλες συσκευές Apple.