Η Apple άλλαξε την αρχική σελίδα του ιστότοπού της στις ΗΠΑ με μια φωτογραφία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, η οποία συνοδεύεται από ένα απόσπασμα. «Δεν είναι ώρα για απάθεια ή εφησυχασμό. Τώρα είναι η ώρα για σθεναρή και θετική δράση », αναφέρεται. Η Apple προσθέτει , "Σήμερα και κάθε μέρα, τιμούμε τη ζωή και την κληρονομιά της υπηρεσίας του."

Η εταιρεία προσφέρει το βιβλίο Stride Toward Freedom για ανάγνωση δωρεάν . Η ιστορική αφήγηση δημοσιεύτηκε το 1958 από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ του μποϊκοτάζ λεωφορείων στο Μοντγκόμερι το 1955 και το 1956. Το βιβλίο περιγράφει τις συνθήκες των Αφροαμερικανών που ζούσαν στην Αλαμπάμα εκείνη την εποχή και εξιστορεί γεγονότα, σχεδιασμό και προβληματισμούς των συμμετεχόντων για το μποϊκοτάζ και τις συνέπειές του .

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου 1968 στο Μέμφις. Εκτός από πολλές πορείες για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική και το μποϊκοτάζ των λεωφορείων στο Μοντγκόμερι (οι Αφροαμερικανοί αναγκάστηκαν να καθίσουν στο πίσω κάθισμα), ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό για τη διάσημη ομιλία του το 1963, «I have a dream…» , η οποία θα γίνει το σύμβολο του πολιτικού και αντιρατσιστικού αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.