Πως να διορθώσετε το "σφάλμα του υγρού που εντοπίστηκε" στην υποδοχή Lightning στο iPhone

0


Ένα από τα προτερήματα του iPhone είναι η αντοχή του στο νερό. Αφου σίγουρα μπορεί να τα πάει καλά με τις πιτσιλιές, το να το βρέξει όμως κάποιος πολύ μπορεί να οδηγήσει και σε ζημιά στο υλικό. Για να αποφύγετε ζημιές στο υλικό, το iPhone σας θα σας ειδοποιεί κάθε φορά που ανιχνεύει υγρό στη θύρα του, εμφανίζοντας ένα μήνυμα σφάλματος «Εντοπίστηκε υγρό στην υποδοχή Lightning».

Παρακάτω, θα δούμε περί τίνος πρόκειται για το σφάλμα και διάφορους τρόπους για να βγάλετε νερό από τη θύρα φόρτισης και να διορθώσετε το σφάλμα «Εντοπίστηκε υγρό στην υποδοχή Lightning» στο iPhone.

Τι σημαίνει το σφάλμα «Εντοπίστηκε υγρό στην υποδοχή Lightning»;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βάλετε υγρό στη θύρα φόρτισής σας. Το να χυθεί ένα ποτό στη συσκευή σας, να ξεχάσετε το iPhone σας στο υγρό μπάνιο ή να είστε έξω κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, όλα αυτά μπορούν να αφήσουν την υγρασία να εισχωρήσει μέσα στη θύρα Lightning του iPhone σας.

Το καλό είναι ότι εάν είστε κάτοχος iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max ή νεότερου μοντέλου, η συσκευή σας έχει την ικανότητα να ανιχνεύει υγρό ή υγρασία στη θύρα Lightning και να σας ειδοποιεί κάθε φορά που συνδέετε ένα καλώδιο Lightning ή άλλο Lightning αξεσουάρ στη θύρα του iPhone σας.

Όταν βλέπετε μία από αυτές τις ειδοποιήσεις στο iPhone σας, σημαίνει ότι το iPhone σας εντόπισε υγρό είτε στο καλώδιο, στο αξεσουάρ ή στην ίδια τη θύρα Lightning.

  • Το σφάλμα Charging Not Available εμφανίζεται όταν συνδέετε το iPhone σας σε φορτιστή και η συσκευή σας ανιχνεύει υγρό.
  • Το υγρό που εντοπίστηκε στο σφάλμα Lightning Connector εμφανίζεται όταν συνδέετε ένα αξεσουάρ Lightning που δεν φορτίζει το iPhone σας και ανιχνεύει υγρό στη θύρα.

    Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα μπορείτε να φορτίσετε ή να συνδέσετε τα αξεσουάρ σας μέχρι να στεγνώσει η θύρα ή το αξεσουάρ.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης Liquid Detected in Lightning στο iPhone

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα περισσότερα νεότερα μοντέλα iPhone είναι αδιάβροχα, σίγουρα δεν είναι αδιάβροχα.

Η παγιδευμένη υγρασία ή υγρό μπορεί να προκαλέσει διάβρωση των μεταλλικών ακίδων στο εσωτερικό της συσκευής σας και να αποτρέψει τη σύνδεση του iPhone σας σε υποδοχές αστραπής ή αξεσουάρ. Ακολουθούν διάφοροι τρόποι επίλυσης αυτού του ζητήματος:

1. Ελέγξτε εάν η θύρα iPhone ή Lightning σας είναι υγρή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε τα αξεσουάρ ή τα καλώδια από το iPhone σας μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει τελείως. Επειδή η χρήση της συσκευής σας ενώ είναι υγρή μπορεί να βλάψει τη συσκευή σας, απενεργοποιήστε την. Στη συνέχεια κάντε τα εξής:

  • Στεγνώστε το iPhone σας : Εάν η συσκευή σας έχει θήκη, αφαιρέστε την. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα ή χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού. Μην εισάγετε κανένα ξένο αντικείμενο, όπως βαμβακερή μπατονέτα ή χαρτομάντιλο, για να βγει το υγρό από τη θύρα φόρτισης. Αυτό μπορεί να σπρώξει το νερό περισσότερο προς τα μέσα.
  • Αφαιρέστε την περίσσεια νερού : Ακουμπήστε το iPhone απαλά στο χέρι σας με τη θύρα στραμμένη προς τα κάτω για να βοηθήσετε να απομακρύνετε τα σταγονίδια νερού από την υποδοχή Lightning.
  • Διατηρήστε το σε καλά αεριζόμενο χώρο : Αφήστε τη συσκευή σας σε στεγνό χώρο με αρκετό αερισμό. Η Apple δεν συνιστά να τοποθετείτε τη συσκευή σας σε μια σακούλα με ρύζι, καθώς μικροί κόκκοι μπορεί να μπουν στη θύρα και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Μπορείτε να περιβάλετε το iPhone σας με αποξηραντικά. Μπορείτε να τα βρείτε σε κουτιά παπουτσιών και σε κάποιες συσκευασίες τροφίμων.

    Μη χρησιμοποιείτε πεπιεσμένο αέρα ή εξωτερικές πηγές θερμότητας όπως φυσητήρες. Αυτό μπορεί να θερμάνει τη συσκευή σας, να προκαλέσει επιβράδυνση ή ζημιά στα εξαρτήματά της.

    Μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά, δοκιμάστε να φορτίσετε ξανά τη συσκευή σας. Εάν το σφάλμα εξακολουθεί να εμφανίζεται, ενδέχεται να υπάρχει ακόμα υγρό στη θύρα ή κάτω από τις ακίδες του καλωδίου Lightning. Όταν συμβεί αυτό, κρατήστε το iPhone σας απενεργοποιημένο, τοποθετήστε το σε στεγνό μέρος και περιμένετε αρκετές ώρες.

    Μπορείτε να δοκιμάσετε να φορτίζετε ή να συνδέετε το iPhone σας στο καλώδιο ή στο αξεσουάρ κάθε τόσο για να ελέγχετε αν έχει φύγει το υγρό, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως.

2. Στεγνώστε το καλώδιο Lightning σας

Είναι επίσης πιθανό το καλώδιο Lightning να είναι ο ένοχος πίσω από το σφάλμα "Εντοπίστηκε υγρό στο Lightning Connector". Εάν υποψιάζεστε αυτό, χρησιμοποιήστε μια απορροφητική πετσέτα για να το στεγνώσετε. Είναι πιθανό να παγιδευτεί νερό ανάμεσα στις μεταλλικές ακίδες και το πλαστικό κάλυμμα.

Αφήστε το σε ξηρό μέρος με επαρκή ροή αέρα και περιμένετε αρκετές ώρες πριν δοκιμάσετε ξανά.

Στεγνώστε το καλώδιο Lightning σας

3. Δοκιμάστε ένα άλλο καλώδιο Lightning

Υπάρχουν περιπτώσεις που το "Liquid Detected in Lightning Connector" εμφανίζεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο καλώδιο ή αξεσουάρ. Εάν ναι, ο σύνδεσμος που χρησιμοποιείτε μπορεί να καταστραφεί. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό καλώδιο Lightning και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

4. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Εάν έχετε δώσει στη συσκευή και τα αξεσουάρ σας αρκετό χρόνο για να προσπαθήσετε, αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα, η γρήγορη επανεκκίνηση μπορεί να σας βοηθήσει, ειδικά εάν το σφάλμα είναι απλώς ένα σφάλμα και η συσκευή σας δεν έχει έρθει σε επαφή με νερό.

Σύρετε το ρυθμιστικό για να απενεργοποιήσετε το iPhone 11

5. Χρησιμοποιήστε φορτιστή και καλώδιο Lightning πιστοποιημένο από την Apple

Η χρήση αξεσουάρ τρίτων μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Η Apple συνιστά να χρησιμοποιείτε μόνο τα αξεσουάρ της ή τα προϊόντα τρίτων κατασκευαστών που συνοδεύονται από πιστοποίηση MFi στο κουτί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι είναι και ασφαλές και συμβατό με το iPhone σας.

Χρησιμοποιήστε φορτιστή και καλώδιο Lightning πιστοποιημένο από την Apple

6. Φορτίστε τη συσκευή σας με ασύρματο φορτιστή

Εάν έχετε ασύρματο φορτιστή , μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε το iPhone σας. Φροντίστε να στεγνώσετε το πίσω μέρος της συσκευής σας πριν τη φόρτιση.

Ωστόσο, εάν το iPhone σας έχει βυθιστεί στο νερό, είναι πιθανό να εισέλθει υγρό σε άλλα μέρη της συσκευής σας. Εάν συμβαίνει αυτό, η ασύρματη φόρτιση του iPhone σας δεν είναι καλή ιδέα.

7. Χρησιμοποιήστε την παράκαμψη έκτακτης ανάγκης

Αν και δεν συνιστάται να φορτίζετε το iPhone σας όταν είναι βρεγμένο, ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αρχικά, το σφάλμα θα σας δώσει μόνο την επιλογή Απόρριψη , αλλά η επανασύνδεση του καλωδίου ή του αξεσουάρ στο τηλέφωνό σας θα σας δώσει την επιλογή να παρακάμψετε την ανίχνευση υγρού έκτακτης ανάγκης και να φορτίσετε τη συσκευή σας.

8. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν έχετε κάνει όλες τις παραπάνω συμβουλές και εξακολουθείτε να βλέπετε το ίδιο σφάλμα ή εάν βλέπετε την ειδοποίηση κάθε φορά που συνδέετε το iPhone σας σε καλώδιο ή αξεσουάρ Lightning, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple .


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !