Το iPhone SE 4 τελικά δεν έχει πεθάνει. Τον περασμένο μήνα, ο Ming-Chi Kuo
ανακοίνωσε ότι η Apple αποφάσισε να ακυρώσει την κυκλοφορία του βασικού της smartphone. Σήμερα, ο αναλυτής ανακοινώνει ότι το έργο επανακυκλοφορεί.

Υπάρχουν δύο αξιοσημείωτες λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το πρώτο, σύμφωνα με τον Kuo, είναι ότι η Apple θα προσφέρει μια οθόνη OLED 6,1 ιντσών με το iPhone SE 4 της. Τα τρία προηγούμενα smartphone δικαιούνταν οθόνες LCD, επομένως η μετάβαση σε OLED είναι πολύ σημαντική. Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε ότι η συσκευή θα λάβει τους νέους κωδικούς που γνωρίζουμε, δηλαδή την αφαίρεση του κουμπιού Home, μιας πλάκας που καταλαμβάνει σχεδόν όλη την επιφάνεια και μια εγκοπή στο πάνω μέρος. Θα ήταν περίεργο αν η Apple πρόσφερε και το Dynamic Island σε αυτό το μοντέλο.

Δεύτερο σημείο, το iPhone SE 4 θα έχει το δικαίωμα στο μόντεμ 5G της Apple. Ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί επί του παρόντος μόντεμ Qualcomm για τα κορυφαία iPhone και iPad. Γνωρίζαμε ήδη ότι ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε από την Apple ήταν στα σκαριά, τόσο που το αφεντικό της Qualcomm είπε σήμερα ότι αναμένει το τσιπ να κάνει το ντεμπούτο του το 2024. Ο Kuo μας λέει ότι το μόντεμ θα έχει χάραξη 4 nm και θα υποστηρίζει μόνο 5G με συχνότητες κάτω από 6 GHz .

Ο αναλυτής δεν δίνει ημερομηνία κυκλοφορίας για το iPhone SE 4. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι προς το παρόν είναι αβέβαιο εάν το iPhone 16s που σχεδιάζεται για το 2024 θα έχει το μόντεμ 5G της Apple ή αν ο κατασκευαστής θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την Qualcomm. Η Apple πρέπει πρώτα να επιτύχει να προσφέρει υποστήριξη για χιλιοστομετρικό 5G (επιπλέον του 5G κάτω των 6 GHz) για ολοένα μεγαλύτερη ταχύτητα και κλήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου.