Υποστήριξη για το iMessage σε υπολογιστές με Windows

Για να προσφέρει υποστήριξη iMessage σε υπολογιστές με Windows, η Microsoft χρησιμοποιεί την εφαρμογή της που ονομάζεται "Mobile Connected". Αυτή η εφαρμογή υποστηρίζει ήδη smartphone Android, ώστε οι χρήστες να μπορούν να απαντούν στα μηνύματά τους, να διαχειρίζονται κλήσεις, να μεταφέρουν έγγραφα, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και πολλά άλλα, όλα απευθείας από τον υπολογιστή τους. Η υποστήριξη του iOS δεν ήταν στις επιλογές, αλλά τώρα είναι.

Η εφαρμογή Connected Mobile επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν το iPhone τους με τον υπολογιστή τους για να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, να πραγματοποιούν κλήσεις και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις. Η Microsoft χρησιμοποιεί το Bluetooth εδώ για να κάνει τη σύνδεση με την εφαρμογή Messages στο iPhone (αυτή που διαχειρίζεται το iMessage). Είναι ένα είδος λύσης, καθώς η Apple δεν επιτρέπει συνήθως σε συσκευές άλλων κατασκευαστών να χρησιμοποιούν το email της.

"Στέλνουμε τα μηνύματα πέρα ​​δώθε μέσω Bluetooth και νομίζω ότι η Apple με τη σειρά της τα στέλνει ως iMessage μόλις μπουν στο σύστημά της ", λέει ο Yusuf Mehdi, διευθυντής μάρκετινγκ καταναλωτών στη Microsoft. , στο The Verge .

υπάρχουν όμως όρια....

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί με το σύστημα της Microsoft. Δεν έχετε πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό των μηνυμάτων, έχετε μόνο αυτά που αποστέλλονται και λαμβάνονται μέσω της εφαρμογής για κινητά συνδεδεμένα στα Windows. Επίσης, δεν είναι δυνατή η αποστολή φωτογραφιών/βίντεο ή η συμμετοχή σε ομαδικές συνομιλίες. Ωστόσο, είναι πιθανό η υποστήριξη για φωτογραφίες να έρθει αργότερα, γνωρίζοντας ότι η εφαρμογή Microsoft Photos υποστηρίζει ήδη φωτογραφίες iCloud .

Επίσης, δεν υπάρχει ιστορικό μπλε (iMessage) ή πράσινων (SMS) φυσαλίδων, απλώς και μόνο επειδή η Microsoft δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον τύπο του μηνύματος που αποστέλλεται. Φροντίζει το ρελέ με το iPhone.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής Connected Mobile με υποστήριξη iMessage σε υπολογιστές με Windows 11 φτάνει σήμερα σε έκδοση beta για μέλη του προγράμματος Windows Insider. Το κοινό θα πρέπει να περιμένει την τελική έκδοση. Για να δούμε εν παρόδω αν η Apple θα αφήσει τη Microsoft να το κάνει ή αν η ομάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μπλοκάρει τη χειραγώγηση.