Όσοι περίμεναν ότι θα μπορέσουν να φορτίσουν το iPhone 15 σε πλήρη ταχύτητα με οποιοδήποτε καλώδιο USB-C θα απογοητευτούν. Πράγματι, η Apple θα κατάφερνε να ρυθμίσει το πρόγραμμα Made for iPhone (MFi), ακόμη και με το USB-C, ενώ μέχρι τώρα περιοριζόταν στη θύρα Lightning.

Από την εισαγωγή τους το 2012, οι θύρες και οι υποδοχές MFi Certified Lightning περιέχουν ένα μικρό ολοκληρωμένο κύκλωμα από την Apple που επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των εξαρτημάτων που εμπλέκονται στη σύνδεση. Τα καλώδια φόρτισης τρίτων κατασκευαστών που δεν είναι πιστοποιημένα από MFi δεν διαθέτουν αυτό το τσιπ, το οποίο συχνά οδηγεί σε προειδοποιήσεις "Αυτό το αξεσουάρ δεν υποστηρίζεται" σε συσκευές Apple, όπως το iPhone και το iPad.

Η θύρα Lightning είναι μια ιδιόκτητη θύρα της Apple. Στην περίπτωση του USB-C, ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει και η Apple πρόκειται να μεταβεί σε αυτό με το iPhone 15s . Σήμερα, ο ShrimpApplePro που διαρρέει πληροφορίες ανακοινώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί USB-C με MFi και ότι η Foxconn έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή αξεσουάρ όπως ακουστικά EarPods και καλώδια με το διάσημο τσιπ. Ο χρήστης προσθέτει ότι η φόρτιση και η μεταφορά θα είναι περιορισμένης ταχύτητας εάν ένα άτομο αποφασίσει να χρησιμοποιήσει καλώδιο που δεν είναι MFi.

Προηγουμένως, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo ανακοίνωσε ότι τα iPhone 15 και 15 Plus θα διατηρήσουν την τρέχουσα ταχύτητα, δηλαδή αυτή του USB 2.0. Μόνο τα iPhone 15 Pro και Pro Max θα είχαν το δικαίωμα στις καλύτερες ταχύτητες. Εδώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τα καλώδια.