Οι υπάλληλοι της εταιρείας δοκιμάζουν αυτήν τη στιγμή το Apple Pay Later για να βεβαιωθούν ότι όλα λειτουργούν σωστά. «Θα κυκλοφορήσει σύντομα », δήλωσε ο Tim Cook, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία διαθεσιμότητας.

Η Apple ανακοίνωσε το Apple Pay Later τον Ιούνιο του 2022 , κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης του iOS 16 . Η νέα υπηρεσία θα επιτρέψει μια αγορά να χωριστεί σε τέσσερις ίσες πληρωμές σε διάστημα έξι εβδομάδων και δεν θα υπάρχουν τόκοι ή άλλες χρεώσεις. Ενσωματωμένο στην εφαρμογή Cards της Apple και σχεδιασμένο με γνώμονα την οικονομική υγεία των χρηστών, το Apple Pay Later θα επιτρέπει την προβολή, την παρακολούθηση και την πληρωμή των παραγγελιών. Οι χρήστες θα μπορούν να ζητήσουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία κατά το ταμείο.

Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και η Apple δεν έχει πει τίποτα σχετικά με τη διεθνή διαθεσιμότητα.

Η υπηρεσία θα έπρεπε να ήταν ήδη διαθέσιμη, αλλά η Apple αντιμετώπισε μερικές πολύ σημαντικές τεχνικές και μηχανολογικές προκλήσεις κατά την κυκλοφορία. Αυτό προκάλεσε καθυστερήσεις . Μένει να δούμε τώρα πότε οι χρήστες θα μπορούν πραγματικά να το εκμεταλλευτούν. Θα είναι με το iOS 16.4; Ή θα πρέπει να περιμένουμε άλλη ενημέρωση;