Ο Ross Young αποκαλύπτει ότι τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max αντιπροσωπεύουν το 75% των αποστολών οθόνης από τον προμηθευτή. Αυτό αναμένεται να ανέλθει στο 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Η σημαντική ζήτηση δείχνει ότι τα δύο μοντέλα πωλούν καλά . Από την πλευρά του, το iPhone 14 σημειώνει μικρή αύξηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα δεδομένα, αλλά το iPhone 14 Plus παρουσιάζει μείωση.

Μάλιστα, υπάρχει παύση στις οθόνες αποστολής για το iPhone 14 Plus. Με άλλα λόγια, η Apple έχει επί του παρόντος αρκετό απόθεμα για να καλύψει τη ζήτηση και επομένως μπορεί να αντέξει. Με τα μοντέλα Pro, πρέπει να κάνετε μαζική παραγωγή για να αποφύγετε τις κενές αποθήκες. Αυτό το σενάριο δεν σχετίζεται καθόλου με το iPhone 14 Plus.

Τον Δεκέμβριο, φημολογήθηκε ότι οι κακές πωλήσεις του iPhone 14 Plus ανησύχησαν σοβαρά την Apple, σε σημείο που ο κατασκευαστής θα εξέταζε αλλαγές το 2023. Η πρώτη αλλαγή που θα εξεταζόταν θα ήταν η περαιτέρω διαφοροποίηση των iPhone 15 Pro και iPhone 15 που δεν Pro. Η άλλη επιλογή είναι ότι η Apple θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του μοντέλου Plus στη σειρά. Στη Γαλλία, το iPhone 14 Plus ξεκινά από 1.169 €. Συγκριτικά, το iPhone 14 ξεκινά από 1.019 €.