Η Apple εξακολουθεί να μην έχει επιδιορθώσει τα προβλήματα σύνδεσης μεταξύ του Apple TV 4K (μοντέλο 2022) και του τηλεχειριστηρίου Siri. Ωστόσο, πολλοί χρήστες του μικρού μαύρου κουτιού αναφέρουν προβλήματα σύνδεσης εδώ και μήνες και οι ενημερώσεις του tvOS 16.3 και στη συνέχεια του tvOS 16.3.1 δεν έδωσαν ικανοποιητικές λύσεις. Το νέο τηλεχειριστήριο είναι ωστόσο πανομοιότυπο με αυτό του προηγούμενου μοντέλου Apple TV 4K, εκτός από την παρουσία θύρας USB-C για την φόρτιση. Το τηλεχειριστήριο με θύρα Lightning λειτουργεί κανονικά.

Ένας χρήστης μοιράζεται την εμπειρία του, η οποία επικαλύπτεται με δεκάδες άλλες παρόμοιες μαρτυρίες: «Νόμιζα ότι το τηλεχειριστήριο μπορεί να ήταν νεκρό, οπότε το φόρτισα για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, το τηλεχειριστήριο εμφανίστηκε στην επάνω γωνία ως "συνδεδεμένο", μετά 30 δευτερόλεπτα αργότερα αποσυνδέεται.[…] Έκανα επανεκκίνηση του Apple TV και μετά συνδέθηκε ξανά, χωρίς να το σκεφτώ. Τώρα, δύο μέρες μετά, το ίδιο. 

Πρέπει να επανεκκινήσετε εντελώς το Apple TV για να συνδεθεί. Όλο αυτό το διάστημα, μπορούσα να χρησιμοποιήσω το τηλεχειριστήριο του κέντρου ελέγχου στο iPhone μου χωρίς πρόβλημα. Η απόλυτη σιωπή της Apple σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύει ότι όλα δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί όσον αφορά την επικοινωνία από την πλευρά του Κουπερτίνο.