Θα πρέπει να περιμένουμε μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη με το Apple Watch Ultra που αναμένεται το 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες του
Digitimes , η οθόνη θα είναι 2,1 ιντσών, έναντι 1,93 ιντσών για το τρέχον μοντέλο. Αυτό θα αντιπροσωπεύει αύξηση 8,8%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για Apple Watch Ultra με οθόνη 2,1 ιντσών. Ο αναλυτής Jeff Pu είχε ήδη αναφέρει αυτό το μέγεθος τον περασμένο μήνα.

Μια τέτοια οθόνη υποδηλώνει ότι το συνδεδεμένο ρολόι θα έχει καντράν άνω των 50 mm. Επομένως, θα ήταν το μεγαλύτερο Apple Watch σε ολόκληρη τη σειρά. Επίσης, φήμες έχουν ήδη προτείνει ότι το νέο ρολόι θα υιοθετήσει μια οθόνη MicroLED, επιτρέποντας υψηλότερη φωτεινότητα, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και βελτιωμένη αντίθεση σε σύγκριση με τις υπάρχουσες οθόνες OLED.

Το πρόβλημα ως έχει είναι ότι το κόστος παραγωγής για οθόνες MicroLED είναι υψηλό. Θα έπρεπε να περιμένουμε ότι το Apple Watch Ultra με τέτοια οθόνη θα είναι ξεχωριστό μοντέλο και ότι η Apple θα διατηρήσει ένα μοντέλο OLED; Ίσως, δεν είναι ακόμη πολύ σαφές.

Ταυτόχρονα, η Apple συνεχίζει τη μετάβασή της στις οθόνες OLED. Το Apple Watch έκανε ντεμπούτο το 2015 και το iPhone το 2017. Αν γίνουν πιστευτές οι φήμες , τα Mac και τα iPad θα είναι τα επόμενα το 2024 με το νέο MacBook Air και το νέο iPad Pro.