Η Disney θα απολύσει 7.000 εργαζομένους για να μειώσει το κόστος

0


Η Disney σκοπεύει να διώξει 7.000 υπαλλήλους προκειμένου να μειώσει το κόστος για τον οργανισμό. Την Τετάρτη, ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ανέφερε ότι θέλει να αναδιατάξει τη δομή εργασίας του μαζί με περικοπή θέσεων εργασίας για να ελαχιστοποιήσει το κόστος. Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτή τη σημαντική απόφαση λίγο μετά την ανακοίνωση των πρόσφατων τριμηνιαίων εσόδων από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με αναφορές, η Disney ξεκίνησε το σχέδιο για τη μείωση του κόστους και τις απολύσεις αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον CEO του οργανισμού, Robert Iger, από τον προηγούμενο CEO Bob Chapek τον περασμένο Νοέμβριο.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Iger εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας για 15 χρόνια πριν από την αποχώρησή του από τη δουλειά του το 2020. Ωστόσο, με την επιστροφή του, ο τεχνολογικός γίγαντας έχει ήδη ξεκινήσει να υποβάλλεται σε σημαντικές οργανωτικές τροποποιήσεις, όπως η μείωση του αριθμού των εργαζομένων.

Σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Iger, οι επικείμενες απολύσεις στη Disney κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους αναλυτές που ακολουθούσαν τη Disney δημοσίευσαν τα πιο πρόσφατα τριμηνιαία κέρδη της.

Ο Iger δήλωσε,

«Δεν παίρνω αυτή την απόφαση επιπόλαια. Τρέφω τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση για το ταλέντο και την αφοσίωση των εργαζομένων μας σε όλο τον κόσμο. Στοχεύει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια για εξοικονόμηση κόστους σε όλη την εταιρεία» και ότι η μείωση του κόστους και ο μειωμένος αριθμός εργατικού δυναμικού θα «βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Εκτός από αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποκάλυψε,

«Προτεραιότητά μας είναι η διαρκής ανάπτυξη και η κερδοφορία της επιχείρησης ροής μας. Οι τρέχουσες προβλέψεις μας δείχνουν ότι η Disney Plus θα χτυπήσει την κερδοφορία μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2024 και η επίτευξη αυτού παραμένει ο στόχος μας». .

Ωστόσο, ο τεχνολογικός γίγαντας δεν αποκάλυψε τα τμήματα που πρόκειται να επηρεαστούν από τις απολύσεις. Οσον αφορά την αναδιάταξη των τμημάτων, ο οργανισμός ανέφερε ότι επί του παρόντος πρόκειται να αναδιοργανωθεί σε τρία τμήματα – Disney Entertainment, Experiences and Products, και ESPN Division and Parks.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !