Είτε στα φόρουμ της Apple είτε στο Reddit , οι χρήστες εξηγούν ότι έχουν ενημερώσει το iOS 16.3 (iPhone) ή το iPadOS 16.3 (iPad) και ότι εμφανίζεται το μήνυμα "Παρουσιάστηκε απροσδόκητο σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά αργότερα» κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής στο iCloud. Προσπαθώντας ξανά αργότερα όμως δεν αλλάζει τίποτα.

Ένα κοινό νήμα στις αναφορές χρηστών είναι ότι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων δεν είναι ενεργοποιημένος στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό Apple μπορεί να είναι μια λύση, αλλά δεν θέλουν όλοι να ενεργοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα ασφαλείας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μερικές αναφορές όπου οι χρήστες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και ωστόσο έχουν ήδη ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Άρα υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται σε κάτι άλλο.

Με βάση ορισμένες μαρτυρίες, η Apple θα γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με το σύστημά της, το οποίο θα εξηγούσε το σφάλμα που αντιμετώπισαν ορισμένοι χρήστες.

Υπενθυμίζουμε ότι το iOS 16.3 ήταν κυρίως μια ενημέρωση ασφαλείας με υποστήριξη για φυσικά κλειδιά ασφαλείας . Ήταν επίσης μια ευκαιρία να έχουμε την προηγμένη προστασία δεδομένων για το iCloud στον κόσμο. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τα δεδομένα iCloud σας.