Νέες δυνατότητες για την εφαρμογή Podcasts με iOS 16.4

Το πρώτο είναι η ίδρυση ενότητας «Κανάλια» σε επίπεδο βιβλιοθήκης. Παρέχει μια λίστα καναλιών podcast σε ένα μέρος σε iPhone, iPad και Mac (με macOS 13.3). Όσοι δεν ενδιαφέρονται μπορούν να αποκρύψουν τη νέα ενότητα αγγίζοντας το "..." επάνω δεξιά.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το Queue, το οποίο περιλαμβάνει πλέον επεισόδια που αποθηκεύουν οι χρήστες στη βιβλιοθήκη τους και επεισόδια που παίζουν από προγράμματα που δεν ακολουθούν. Να τι λέει η Apple:

Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης παίζει ένα επεισόδιο ενός προγράμματος προτού αποφασίσει να το παρακολουθήσει, αυτό το επεισόδιο θα παραμείνει πλέον στην ουρά μέχρι ο χρήστης να το ολοκληρώσει, να το επισημάνει ως παιγμένο ή να το διαγράψει. Τα νέα επεισόδια των παρακολουθημένων προγραμμάτων και τα πρόσφατα αποθηκευμένα επεισόδια εμφανίζονται στην κορυφή της ουράς, ενώ τα επεισόδια που ξεκινούν από τον χρήστη και τα παλιά αποθηκευμένα επεισόδια εμφανίζονται κοντά στο τέλος. Τα τελευταία επεισόδια προγραμμάτων που παρακολουθήσατε πρόσφατα εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας. Ομοίως, τα επεισόδια που κατηγοριοποιούνται ως επεισόδια "μπόνους" θα εμφανίζονται στη λίστα.

Στο ίδιο πνεύμα, η Apple ανακοινώνει ότι οι χρήστες με iOS 16.4 μπορούν να κρατήσουν το δάχτυλό τους σε ένα πρόγραμμα για να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιλογή κατάργησής του από την ουρά.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε πόσα μη αναγνωσμένα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην κορυφή κάθε σελίδας Podcast, να εντοπίσετε επεισόδια πρώιμης πρόσβασης συνδρομητών που διατίθενται ως μέρος της συνδρομής Apple Podcasts και πολλά άλλα.

Τελευταίο σημείο, το iOS 16.4 βελτιώνει την εφαρμογή Podcasts σε επίπεδο CarPlay, με συγκεκριμένα πρόσβαση στην ουρά και στα προγράμματα που παίχτηκαν πρόσφατα από την ενότητα Listen. Επίσης, η καρτέλα Εξερεύνηση θα εμφανίζει συστάσεις από τη συντακτική ομάδα.