Η άφιξη των ειδοποιήσεων push σε εφαρμογές web δεν αποτελεί από μόνη της έκπληξη, η Apple ανακοίνωσε αυτή τη δυνατότητα τον Ιούνιο του 2022 κατά την παρουσίαση του iOS 16 στο WWDC. Έτσι επιτέλους κάνει το ντεμπούτο της.

Οι ιστότοποι που είναι εγγεγραμμένοι ως εφαρμογή Ιστού στην αρχική οθόνη του iPhone ή του iPad μπορούν επομένως να στέλνουν ειδοποιήσεις στους χρήστες μέσω των API ειδοποιήσεων και ώθησης, καθώς και στους Υπαλλήλους εξυπηρέτησης. Η εφαρμογή Ιστού μπορεί να ζητήσει εξουσιοδότηση από τον χρήστη, όπως εφαρμογές από το App Store.

Να τι μας λέει η Apple :

Μια εφαρμογή Ιστού που έχει προστεθεί στην αρχική οθόνη μπορεί να ζητήσει άδεια λήψης ειδοποιήσεων push, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό το αίτημα υποβάλλεται ως απόκριση στην άμεση αλληλεπίδραση του χρήστη, όπως το πάτημα μιας συνδρομής κουμπιού που παρέχεται από την εφαρμογή Ιστού. Το iOS ή το iPadOS θα ζητήσουν από τον χρήστη να επιτρέψει στην εφαρμογή Ιστού να στέλνει ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί αυτές τις άδειες ανά εφαρμογή Ιστού στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, όπως κάθε άλλη εφαρμογή στο iPhone και το iPad.

Άλλες νέες δυνατότητες στο Safari με iOS 16.4 περιλαμβάνουν υποστήριξη Focus για διαχείριση ειδοποιήσεων push, σήμα για μετρητή ειδοποιήσεων ιστότοπου, υποστήριξη προγράμματος περιήγησης τρίτου μέρους για προσθήκη στην αρχική οθόνη και πολλά άλλα.