Το TikTok έχει πλέον απαγορευτεί στα τηλέφωνα των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

0


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
απαγόρευσε την εγκατάσταση της εφαρμογής TikTok σε όλες τις συσκευές εργασίας του προσωπικού της προκειμένου να προστατεύσει τα δεδομένα του ιδρύματος, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα. Το κοινωνικό δίκτυο σαν πρωτη αντίδραση επέκρινε αυτήν την απόφαση.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ κλήθηκαν να απεγκαταστήσουν το TikTok από τις συσκευές εργασίας τους το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου. Το μέτρο υποστηρίχθηκε από το τμήμα πληροφορικής του ιδρύματος προκειμένου να προστατευθούν τα δεδομένα της Επιτροπής και να ενισχυθεί η κυβερνοασφάλειά της.

«Ως θεσμικό όργανο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την αρχή της θητείας της, έδωσε έμφαση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στην προστασία των εργαζομένων της και όλων όσων εργάζονται» για το ίδρυμα, παρατήρησε ο Επίτροπος Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν ενώπιον του Τύπου. Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. "Προφανώς δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αναγκασμένοι να αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους λαμβάνουμε (τέτοιες) αποφάσεις προς το συμφέρον των δικών μας συναδέλφων, την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και τη διατήρησή τους", επέμεινε .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους της να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή TikTok από τις προσωπικές τους συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων, όταν είναι εγκατεστημένες σε αυτές επίσημες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών email και τηλεδιάσκεψης.

«Είμαστε απογοητευμένοι με αυτή την απόφαση, η οποία πιστεύουμε ότι είναι λανθασμένη και βασίζεται σε εσφαλμένες αντιλήψεις », αντέδρασε εκπρόσωπος του TikTok σχετικά με την απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το TikTok, του οποίου η μητρική εταιρεία ByteDance είναι κινεζική, έχει δεχτεί αυξανόμενο έλεγχο από Δυτικούς τους τελευταίους μήνες λόγω φόβων σχετικά με την πρόσβαση της Κίνας στα δεδομένα χρηστών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει την εφαρμογή σε συσκευές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ορισμένοι αμερικανοί νομοθέτες προσπαθούν να απαγορεύσουν τη λειτουργία του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !