Το
Εθνικό Κέντρο Νομικών και Πολιτικών , που κατέχει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών της AAPL, δεν θέλει τίποτα λιγότερο από το να απολύσει τον Tim Cook και τον Al Gore (πρώην αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών) από το Διοικητικό Συμβούλιο της Apple! Οι μέτοχοι της NLPC θα θέσουν αυτή την επιθυμία στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου.

Εν ολίγοις, το NLPC κρίνει ότι ο Αλ Γκορ δεν έχει το προφίλ για να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Apple: «Ο Αλ Γκορ δεν είχε ποτέ τα προσόντα για να υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της Apple και είναι παράλογο να έχει συμμετάσχει σε αυτό θέση για περισσότερα από 20 χρόνια », δήλωσε ο Paul Chesser, διευθυντής του Έργου Εταιρικής Ακεραιότητας του NLPC. «Τα μόνα διαπιστευτήρια που είχε, ή είχε ποτέ, που πληρούσαν οποιοδήποτε από τα αμφισβητήσιμα κριτήρια της Apple είναι ότι ήταν «μικρό κοτόπουλο» για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτός ο όρος έχει απαξιωθεί τόσο πολύ που τώρα ονομάζεται «κλιματική αλλαγή». Και τόσες πολλές από τις άλλες προφητείες του για την καταστροφή αποδείχθηκαν ψευδείς που έπρεπε να θεωρηθεί ψευδοπροφήτης. Αυτό μυρίζει κλιματικός σκεπτικισμός…

Όσο για τις επικρίσεις που διατύπωσε το NLPC κατά του Tim Cook, αφορούν ουσιαστικά το γεγονός ότι ο Cook υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ της Apple και των Κινέζων προμηθευτών, μια συνεργασία που θεωρείται επικίνδυνη από τους μετόχους.