Η δοκιμή καθορίζει εάν ο μετρητής βάθους και οι σφράγιση του Apple Watch Ultra λειτουργούν σωστά. Η Apple πραγματοποιεί πρώτα μια οπτική επιθεώρηση για τυχόν ρωγμές ή ζημιές στο εξωτερικό του Apple Watch Ultra. Εάν το ρολόι δεν εμφανίζει ορατή ζημιά, η ομάδα ελέγχει τις στεγανοποιήσεις της συσκευής και το μετρητή βάθους.

Εάν το Apple Watch Ultra έχει μη ορατή ζημιά, η δοκιμή μπορεί να καταστήσει το ρολόι εκτός λειτουργίας και να οδηγήσει σε κόστος αντικατάστασης, εάν η συσκευή δεν καλύπτεται από την εγγύηση ή από οποιονδήποτε ισχύοντα νόμο ή κανονισμό περί απορρήτου.

Οι κάτοχοι του Apple Watch Ultra μπορούν να ζητήσουν μια δοκιμή για τον έλεγχο του μετρητή βάθους και των σφραγίδων μέσω του ιστότοπου υποστήριξης της Apple  (αυτό μπορεί να μην είναι αρχικά διαθέσιμο σε όλες τις χώρες) . Σημειώστε ότι η Apple δεν προσδιορίζει εάν η υπηρεσία είναι δωρεάν ή επί πληρωμή. Επίσης, η Apple μπορεί να χρειαστεί έως και 10 ημέρες για να επιστρέψει το ρολόι, ο χρόνος για να κάνει τη δοκιμή.

Με την ευκαιρία, γιατί να κάνετε μια τέτοια δοκιμή; Η Apple περιγράφει μερικά σενάρια όπου οι χρήστες μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν το ρολόι τους, συμπεριλαμβανομένου του να διασφαλίσουν ότι ο μετρητής βάθους λειτουργεί σωστά για όσους βασίζονται σε αυτό, για παράδειγμα για καταδύσεις, και να ελέγξει για αόρατη ζημιά σε περίπτωση κραδασμών στο παρακολουθώ. προβολή.