«Οι Χάρτες είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε και να περιηγηθείτε στον κόσμο προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητό σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτήν την εμπειρία σε ακόμη περισσότερους χρήστες με τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζουμε σήμερα » , δήλωσε ο Eddy Cue, αντιπρόεδρος των υπηρεσιών της Apple. «Οι Χάρτες έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, με καλύτερη πλοήγηση, περισσότερες λεπτομέρειες και ακριβέστερες πληροφορίες τοποθεσίας. Περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικές δυνατότητες που μόνο η Apple μπορεί να προσφέρει, όπως προβολή 360° και καθοδήγηση σε φυσική γλώσσα. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρεις συναρπαστικά μέρη και να φτάσεις εκεί που θέλεις . »

Οι νέοι χάρτες  της Apple επιτρέπουν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από πριν. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple βασιζόταν σε δεδομένα τρίτων. Στη συνέχεια, η ομάδα αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της βάση δεδομένων, η οποία επέτρεψε στο απόσπασμα να έχει περισσότερες πληροφορίες και καλύτερη οπτική απόδοση.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πολλές χώρες έχουν ήδη το δικαίωμα σε αυτές τις νέες κάρτες της εφαρμογής. Βρίσκουμε εκεί την Γαλλία, Βέλγιο, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και άλλες.