Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένες μηχανές απόδοσης που χρησιμοποιούνται από προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο. Το Safari χρησιμοποιεί το WebKit, ο Firefox βασίζεται στο Gecko και τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης (Chrome, Microsoft Edge, κ.λπ.) χρησιμοποιούν Chromium/Blink. Το πρόβλημα για αυτά τα προγράμματα περιήγησης είναι ότι η Apple επιβάλλει έναν εμπειρικό κανόνα στο iOS: όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν το WebKit. Με άλλα λόγια, ο Chrome, ο Firefox και τα άλλα που υπάρχουν στο App Store δεν είναι τα «πραγματικά» προγράμματα περιήγησης που θα ήθελαν να προσφέρουν η Google, η Mozilla και οι άλλοι, αλλά μάλλον ισοδύναμα του Safari.

Η Apple θα πρέπει να ανοίξει τις δυνατότητες λίγο περισσότερο με το iOS 17, ιδίως επιτρέποντας την εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς να περάσουν από το App Store (sideloading) , όπως απαιτείται από την Ευρώπη. Θα πρέπει επίσης να τίθεται θέμα ύπαρξης της δυνατότητας χρήσης μηχανών απόδοσης τρίτων σε προγράμματα περιήγησης. Η Google θέτει τις βάσεις με τον Chrome , όπως και η Mozilla με τη μηχανή Gecko για τον Firefox .

Πρώτα κοιτάξτε το "νέο" Google Chrome στο iPhone

Στην περίπτωση του Chrome, έχουν προκύψει πρωτότυπα με Blink/Chromium σε iOS . Τα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης είναι της εν λόγω έκδοσης που εκτελείται σε iPhone 12. Η αναζήτηση λειτουργεί κανονικά εδώ.

Ο στόχος τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι περισσότεροι ιστότοποι λειτουργούν. Ορισμένες δοκιμές έχουν δείξει ότι οι ιστότοποι απενεργοποιούν ορισμένες λειτουργίες επειδή εντοπίζουν ότι η συσκευή που χρησιμοποιείται είναι iPhone. Αυτές οι λειτουργίες θα μπορούσαν τεχνικά να ενεργοποιηθούν με το νέο Chrome επειδή το Blink/Chromium τις υποστηρίζει, κάτι που δεν συμβαίνει με το WebKit.

Αν θέλετε μπορείτε να μεταγλωττίσετε μόνοι σας μια έκδοση στο iOS που βασίζεται στο Chromium. Οδηγίες υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα . Σημειώστε ότι χρειάζεστε Mac για να μεταγλωττίσετε το έργο.