Η Apple ανακοίνωσε σήμερα το Apple Music Classic, την αποκλειστική της εφαρμογή ροής κλασικής μουσικής. Θα είναι διαθέσιμο από τις 28 Μαρτίου
στο App Store . Η εφαρμογή αναμενόταν αρχικά για τα τέλη του 2022 , αλλά υπήρξε καθυστέρηση όπως μπορούμε να δούμε.

Δείτε πώς η Apple παρουσιάζει την εφαρμογή της:

Κατεβάστε την εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για κλασική μουσική, διαθέσιμη χωρίς επιπλέον κόστος με μια συνδρομή Apple Music. Βρείτε αμέσως οποιαδήποτε ηχογράφηση στον μεγαλύτερο κατάλογο κλασικής μουσικής στον κόσμο χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αναζήτησης ειδικά σχεδιασμένο για το κλασικό είδος. Απολαύστε βέλτιστη ποιότητα ήχου (έως 192 kHz/24-bit υψηλή ανάλυση χωρίς απώλεια) και ανακαλύψτε ξανά τα αγαπημένα σας κομμάτια κλασικής μουσικής χάρη στον χωρικό ήχο, χωρίς καμία διαφήμιση.

Το Apple Music Classic βοηθά επίσης τους αρχάριους να ξεκινήσουν με το είδος με εκατοντάδες λίστες αναπαραγωγής που πρέπει να έχετε, συναρπαστικές βιογραφίες συνθετών, αναλυτικούς οδηγούς για πολλά βασικά έργα και εύχρηστες λειτουργίες πλοήγησης.

Υπάρχουν αρκετές επισημάνσεις:

  • Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο κλασικής μουσικής στον κόσμο (πάνω από 5 εκατομμύρια κομμάτια), που κυμαίνονται από νέες κυκλοφορίες μέχρι αριστουργήματα που πρέπει να έχετε και χιλιάδες αποκλειστικά άλμπουμ.
  • Η αναζήτηση ανά συνθέτη, έργο, μαέστρο ή ακόμα και αριθμό καταλόγου σάς επιτρέπει να βρείτε άμεσα συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.
  • Απολαύστε βέλτιστη ποιότητα ήχου (έως 192 kHz/24-bit υψηλή ανάλυση χωρίς απώλειες) και ακούστε χιλιάδες εγγραφές σε χωρικό ήχο σε μορφή Dolby Atmos για μια ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία.
  • Μάθετε ακριβώς ποιον καλλιτέχνη και ποιο κομμάτι ακούτε με ολοκληρωμένα και ακριβή μεταδεδομένα.
  • Μάθετε καθώς ακούτε, με χιλιάδες βιογραφίες συνθετών, περιγραφές βασικών έργων και πολλά άλλα.
  • Ακούστε μέσω AirPlay σε συμβατές ασύρματες συσκευές.

Χωρίς επιπλέον κόστος

Είναι απαραίτητο να έχετε τουλάχιστον iOS 15.4 για να απολαύσετε το Apple Music Classic. Επίσης, πρέπει να έχετε συνδρομή Apple Music για να το απολαύσετε. Τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται για πρόσθετη συνδρομή. Όποιος έχει Apple Music μπορεί να απολαύσει κλασική μουσική στην αποκλειστική εφαρμογή χωρίς επιπλέον κόστος. Υπενθυμίζουμε ότι η συνδρομή είναι 10,99€/μήνα. Υπάρχει επίσης φοιτητική προσφορά στα 5,99€/μήνα και οικογενειακή προσφορά (6 άτομα) στα 16,99€/μήνα.

Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε iOS. Μια έκδοση για Android θα έρθει λίγο αργότερα. Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Σημειώστε επίσης ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος λογαριασμός Twitter, αυτός είναι το @AppleClassical . Οι χρήστες μπορούν να το ακολουθήσουν για να ενημερωθούν για νέα και ενημερώσεις σχετικά με την εφαρμογή και τις εκδόσεις κλασικής μουσικής.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2021 την εξαγορά της Primephonic, μιας υπηρεσίας ροής κλασικής μουσικής. Το Primephonic έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2021 και οι χρήστες έλαβαν έξι δωρεάν μήνες Apple Music. Η Apple είχε υποσχεθεί την άφιξη μιας αντίστοιχης υπηρεσίας με την επωνυμία Apple Music και τώρα η εφαρμογή έφτασε επιτέλους.