Ενώ ερευνούσε τον κώδικα για το iOS 16.3 beta 3, που κυκλοφόρησε χθες , το 9to5Mac παρατήρησε γραμμές όπου λέει "ένα αυτοκίνητο δεν είναι συμβατό με αυτό το μοντέλο iPhone/Apple Watch" για συσκευές μόνο με NFC. Έτσι, θα ήταν απαραίτητο να είμαστε ικανοποιημένοι με την υποστήριξη με Ultra Wideband και επομένως το τσιπ U1 της Apple.

Ως έχει, η λειτουργία Car Key υποστηρίζει iPhone XS και νεότερα μοντέλα. Γίνεται επίσης λόγος για το Apple Watch Series 5 και νεότερα μοντέλα. Αλλά εάν η Apple αποφασίσει να μην προσφέρει πλέον υποστήριξη NFC, θα πρέπει να μεταβεί σε Ultra Wideband και αυτή η τεχνολογία είναι παρούσα σε ορισμένες από τις συσκευές του κατασκευαστή. Μιλάμε για τα iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 και iPhone 14, καθώς και για τα Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8 και Apple Watch Ultra.

Γιατί αυτή η εγκατάλειψη; Είναι δύσκολο να πούμε αυτή τη στιγμή, ο κώδικας beta του iOS 16.4 δεν το αναφέρει. Για να δούμε αν η Apple θα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι με την τελική έκδοση ή αν η ομάδα θα διατηρήσει τελικά την υποστήριξη για το NFC.