Ο προγραμματιστής Steve Moser βρήκε μερικές γραμμές κώδικα στην εφαρμογή iOS του Netflix. «Ένα παιχνίδι στην τηλεόρασή σας απαιτεί χειριστήριο για να παίξει. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τηλέφωνο ως gamepad; , μπορούμε να διαβάσουμε. Άλλες γραμμές κώδικα να λένε "Σύνδεση στο παιχνίδι" , "Χρήση ελεγκτή" και "Όχι τώρα" .

Είναι βέβαιο ότι η χρήση του iPhone σας ως χειριστηρίου για να παίξετε ένα παιχνίδι (Netflix ή άλλο) στην τηλεόρασή σας δεν υπόσχεται απαραίτητα την καλύτερη εμπειρία λόγω της οθόνης αφής. Θα ήταν πιο ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσετε έναν πραγματικό ελεγκτή παιχνιδιών. Αλλά είναι σίγουρο ότι το smartphone μπορεί να βοηθήσει ανάλογα με την κατάσταση.

Το Netflix κυκλοφόρησε τα παιχνίδια του για κινητά το 2021, με τίτλους όπως το Into the Dead 2: Unleashed , το Stranger Things 3: The Game και το Card Blast . Σε iPhone και iPad, κάθε παιχνίδι έχει δικαίωμα στο αρχείο του στο App Store για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Apple, αλλά είναι δυνατή η εκκίνηση τους στη συνέχεια μέσω της εφαρμογής Netflix και φυσικά απαιτούν συνδρομή στην υπηρεσία ροής.

Η διαθεσιμότητα στις τηλεοράσεις θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την προσέγγιση ενός νέου κοινού. Σε κάθε περίπτωση, το Netflix πιστεύει στην προσφορά παιχνιδιού του. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 40 παιχνίδια το 2023.